Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Puigdemont felicita les festes de Nadal amb una reflexió sobre la identitat i les tradicions

"Honorar la tradició no ens fa necessàriament provincians i tancats", apunta en un missatge a X

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, ha compartit una reflexiva felicitació de Nadal a través de les xarxes socials. En un missatge a X, Puigdemont raona que “el llenguatge, les tradicions, els símbols, són part de la identitat d’un poble” i, tot i que aquesta no és “immutable”, defensa que “els pobles han de poder conèixer, reconèixer i entendre els seus ancestres.” “Trencar el fil roig que ens hi relliga és afeblir una part de la nostra identitat com a poble”, afirma.

Publicitat

El líder de Junts matisa que no cal compartir “els valors ni els referents dels nostres avantpassats per mantenir-hi el lligam” però descarta alhora que “cremar-ho tot” vulgui dir evolucionar. A la felicitació, el 130è president de la Generalitat explica que ell ha tingut l’oportunitat d’experimentar tradicions de Nadal d’altres territoris i, amb aquesta perspectiva, reivindica les tradicions catalanes com menjar escudella, fer cagar el tió, parar el pessebre, desitjar bon Nadal, celebrar Sant Esteve o anar a la missa del gall. “Ningú no deixa de ser català per no fer res de tot això, òbviament. […] Tampoc ningú no deixa de ser feminista, antiracista, progressista o laic per fer-ho”, assevera, tot afegint que “honorar la tradició no ens fa necessàriament provincians i tancats”.

Puigdemont adverteix que si tothom arreu ho celebrés igual no hi hauria riquesa. “No pas perquè deixem de tenir identitat sinó perquè haurem assumit la d’algú altre, la del més poderós i hegemònic”, exposa. Finalment, acaba el missatge defensant que “desitjant “bon Nadal” estem dient moltes coses alhora”. “Doncs tornem-hi: que tingueu un molt bon Nadal!”, ha sentenciat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut