Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024
Edició 2228

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de setembre del 2024

Podemos i IU imitaran l’estratègia independentista per fer la República espanyola

Demanaran un referèndum i impulsaran la reprovació de Felip VI en mil ajuntaments

|

- Publicitat -

Des del primer dia han fet front al projecte republicà català, però ara semblen disposats a copiar fil per randa el seu tarannà per impulsar un moviment republicà espanyol perquè l’Estat deixi de ser una monarquia parlamentària.

Publicitat

Segons una enquesta del mateix partit, el 54% dels espanyols està a favor que s’organitzi un referèndum per decidir entre monarquia i república. Una pregunta que tindria el 46% dels vots a favor de la República i amb només el 27,2% dels votants comprant l’opció monàrquica.

Aquesta tendència, però, necessitarà un suport polític i social que ara mateix no hi és, motiu pel qual el partit d’Alberto Garzón, Izquierda Unida, imitarà la reprovació del monarca al Parlament de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona i impulsarà en mil ajuntaments unes mocions on es reprovi Felip VI i s’exigeixi un referèndum.

La jugada, per tant, és calcada a la catalana. La mateixa que dia rere dia ha rebut crítiques des de totes les esferes polítiques de l’Estat, inclosa la que avui impulsa aquesta estratègia,

Et pot interessar  Podemos reafirma les sospites que el PSOE va enganyar ERC amb el finançament
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut