Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Manifestar-se amb la bandera espanyola té càstig

14 joves marroquins condemnats a presó per lluir una estanquera

|

- Publicitat -

Estimar Espanya és penalitzable al Marroc: 14 joves marroquins que van participar en una manifestació per a protestar contra el seu país i que van lluir una estanquera han estat condemnats a penes d’entre un i deu mesos de presó en ferm, segons ha informat el seu advocat, Yaber Baba.

Publicitat

Els joves, d’entre 18 i 23 anys, segons explica 20minutos, seguidors de l’equip local Moghreb, es van manifestar el passat 28 de setembre pels carrers de Tetuan abans i després del partit d’aquest equip, en protesta per la mort d’una veïna de la ciutat a causa dels trets efectuats per la Marina Real contra una pastera on la jove viatjava clandestinament cap a Espanya.

En la marxa, que va acabar amb alguns actes vandàlics, centenars de joves es van manifestar amb crits de l’estil “El poble vol renunciar a la seva nacionalitat” o “Viva España”, i una part d’ells va exhibir l’ensenya nacional espanyola. Finalment, el Tribunal de Primera Instància de Tetuan va condemnar dimecres passat a deu d’ells a un mes de presó i una multa de 500 dírhams (45 euros), i quatre a deu mesos i a la mateixa multa, pels delictes d'”ultratge a la bandera nacional i als símbols nacionals”, “manifestació no autoritzada” i “danys a béns públics i privats”. A més, cinc implicats en els fets, menors d’edat, estan sent jutjats pels mateixos càrrecs en un altre procés separat.

Et pot interessar  La fiscalia de Marroc arxiva la causa de la massacre de la tanca de Melilla
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut