Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

La impactant xifra que demostra la inestabilitat psicològica que provoca ser militar espanyol

|

- Publicitat -

Ser militar espanyol i formar part de l’exèrcit deixa petja psicològica i negativa. Una afirmació contundent però és la que es desprén de les dades que ofereix el Ministeri de Defensa en la seva resposta a una consulta al Portal de Transparència.

Publicitat

Segons recull el diari Publico.es, entre 2010 i 2018, ambdós inclosos, s’han produït baixes per problemes mentals posteriors a l’ingrés a l’Exèrcit un total de 3.164 militars, fet que suposa un 2,5% del total de les tropes. Això suposa pràcticament una baixa al dia durant aquest període i un de cada 40 militars ha tingut problemes psicològics per formar part del cos.

De totes elles, només 89 de les 3.164 baixes psicològiques van tenir relació amb actes de servei, és a dir, traumes en plena actuació sobre el terreny en alguna operació (que és el més lògic). La incògnita és la resta: la gestió del dia a dia? Problemes d’assetjament? Fins i tot, algunes associacions de soldats apunten que aquesta via s’utilitza per acomiadar personal incòmode.

Les dades facilitades per Defensa, les sortides de les Forces Armades per baixa psicològica en aquests nou anys es reparteixen entre 2.681 integrants de l’Exèrcit de Terra (1.891 soldats i caps, 694 suboficials i 96 oficials), 232 de l’Armada (186, 42 i 4) i altres 251 (141, 93 i 17) d’Aviació.

Paral·lelament, els cessaments per baixes psicològiques relacionades amb actes de servei es redueixen a 83 en Terra (33, 47 i 3), quatre en l’Armada (tres, zero i una) i dos en l’Aire (una, una altra i cap).

Et pot interessar  Els pelotaris bascs rebutgen jugar amb la selecció espanyola o francesa: "No ens sentim ni espanyols, ni francesos. La nostra és la d'Euskal Herria!"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut