La diplomàcia espanyola neda a contracorrent per la mala imatge que gaudeix el regne d’Espanya a causa de la lluita Catalana. La repressió, la violència policial, la judicialització extrema i la negativa a oferir propostes reals han quallat a l’exterior de l’Estat que Espanya no és una democràcia plena i que els drets dels catalans han quedat vulnerats.
El diputat de l’esquerra abertzale, Jon Iñarritu, de Bildu, ha fet un seguir de preguntes al Gobierno i aquest ha quedat retratat en les seves respostes. El basc preguntava a l’executiu de Pedro Sánchez sobre les informacions que afirmaven que l’ambaixada espanyola als Estats Units havia contractat una empresa externa per a millorar la seva imatge.
Iñarritu pregunta si hi ha més països on Espanya ha fet contractes similars i, sorprenentment, sí. A part de reconèixer el contracte d’una empresa de comunicació als EUA “per facilitar el contacte amb els mitjans locals” el Gobierno reconeix que ha fet el mateix a Bèlgica, Regne Unit, Suïssa, Alemanya, França i Mèxic.
Uns països que, evidentment, no són atzarosos. A França necessiten enfortir els lligams que en temps passats havien existit amb la lluita contra ETA. França sap que el problema català no hi té res a veure i l’Estat ha quedat descol·locat. La prova és l’autorització de la gran manifestació a Perpinyà que ha enrabiat la diplomàcia espanyola.
Al Regne Unit hi havia l’exiliada Clara Ponsatí i una euroordre pendent, a Bèlgica hi ha el consell per la república i més exiliats catalans, entre ells el persident Carles Puigdemont. A Suïssa hi ha Marta Rovira i Anna Gabriel. Alemanya és clau en la lluita estratègica contra la internacionalització del procés a Europa.
El Gobierno no solo ha contratado una agencia de comunicación para mejorar la imagen de España en 🇺🇸, también lo ha hecho en 🎗🇧🇪, 🇨🇭, 🇬🇧, 🇩🇪 🎗, 🇫🇷 y 🇲🇽.#PreguntasParlamentarias pic.twitter.com/fYnI20OS7E
— Jon Inarritu (@JonInarritu) February 23, 2020