Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Escòcia, pel camí de la via unilateral amb la presa de possessió de Johnson

|

- Publicitat -

Que l’excèntric i polèmic nou primer ministre Boris Johnson, un Donald Trump a l’anglesa, ha disparat el ‘Sí’ a la independència a Escòcia que guanyaria per 6 punts de diferència segons sondeig de Panelbase 53% enfront del 47%.

Publicitat

És per això que la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha dirigit una carta al nou mandatari britànic emplaçant-lo a parlar del segon referèndum d’independència a Escòcia. La idea era fer-lo en el termini de dos anys, però l’elecció de Johnson ha servit per accelerar els seus plans, segons explica El Mundo.

“Donats els seus comentaris públics sobre la sortida de la UE el 31 d’octubre amb o sense acord ara és més essencial que mai que Escòcia tingui una opció alternativa” ha escrit Sturgeon.

Sturgeon ha activat, doncs, el mecanisme per a una nova consulta al Parlament escocès. En la seva carta a Johnson, la líder independentista recorda el sever impacte que un Brexit “sense acord” i reivindica “el respecte al principi bàsic de la democràcia i al dret dels escocesos a determinar el seu futur”.

Et pot interessar  ERC diu que les converses amb el PSC sobre finançament singular i referèndum "avancen a bon ritme"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut