Edició 2189

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de juliol del 2024
Edició 2189

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de juliol del 2024

El ‘Sí’ guanyaria en un nou referèndum a Escòcia que la majoria de la població vol repetir el 2021

|

- Publicitat -

El Brexit i la irrupció de Boris Jonhon com a primer ministre britànic ha disparat el sentiment independentista a Escòcia. I no són percepcions sinó que ja hi ha dades. Segons una enquesta publicada per Holyrood Daily, una majoria d’escocesos ara estan a favor de la independència i volen un segon referèndum per al 2021. De fet, la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha compartit el sondeig i ha tret pit davant els anglesos.

Publicitat

L’enquesta, feta uns dies després que Boris Johnson, el nou primer ministre, visités Escòcia, explica que el suport a la independència ha crescut i passa per davant del ‘No’ amb un 46% davant un 43%.

Una vegada eliminats els indecisos i els que no contesten, el suport a la independència puja fins al 52% i un 48% en contra.

Sturgeon ha reptat Londres i els ha recordat que “la majoria de persones a Escòcia volen un segon referèndum i votarien a favor de la independència. Els intents dels Tories de bloquejar el dret d’Escòcia d’escollir el nostre propi futur són antidemocràtics i insostenibles”.

Et pot interessar  ERC diu que les converses amb el PSC sobre finançament singular i referèndum "avancen a bon ritme"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut