Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

El Govern agraeix a Bèlgica la seva “predisposició” perquè l’oficialitat del català a la UE segueixi sobre la taula

Des de l'executiu català asseguren que estan treballant "intensament" per "esvair els dubtes" entre algunes capitals

|

- Publicitat -

El Govern ha agraït a Bèlgica la seva “predisposició” perquè l’oficialitat del català a la Unió Europea segueixi sobre la taula. L’executiu català ha mantingut una reunió aquest matí amb l’ambaixador belga a Espanya, Geert Cockx, que en un acte aquest divendres al migdia ha assegurat que l’oficialitat del català està entre les carpetes que la presidència belga del Consell de la UE vol “tirar endavant”, si bé estan a l’espera que Espanya i la Comissió Europea aclareixin les “conseqüències financeres i jurídiques”. Fonts de l’executiu català afirmen que estan treballant “intensament” per “esvair els dubtes” entre algunes capitals. “El procés està seguint les vies habituals en aquests casos”, puntualitzen.

Publicitat

Precisament, aquest divendres el president de Lituània, Gitanas Nauseda, es mostra reticent a l’oficialitat del català a la UE, després que el govern espanyol liderés fins a quatre reunions per tirar endavant la petició. En una entrevista publicada a ‘El Mundo’, el dirigent apunta que acceptar el català “podria desencadenar una onada de peticions similars per incloure més llengües”.

Des del Govern diuen que aquestes paraules no expressin “cap voluntat de veto”, només “dubtes”. “No es tanca cap porta”. Fonts del departament d’Acció Exterior reiteren que estan en contacte “permanent” amb el govern espanyol per fer que la proposta tiri endavant.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut