Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

El Gobierno anuncia endurir l’enaltiment del franquisme i Espanya reacciona fent TT “Viva Franco”

|

- Publicitat -

El Gobierno ha anunciat que tipificarà com a delicte l’apologia del franquisme. Així ho explicava la portaveu de Grup Socialista al Congreso, Ardiana Lastra, que ha anunciat també que s’exhumaran les víctimes del franquisme que encara es troben en fosses comunes i es retirarà tota la simbologia de la dictadura a espais públics.

Publicitat

Unes decisions que arriben 40 anys tard en un Estat que s’ha sentit còmode flirtejant amb el franquisme. Tant és així que bona part de la ciutadania espanyola encara ho és. Així ho demostren els resultats a les eleccions sumant els vots del PP, Cs i Vox.

Però, a més, la reacció de l’espanyolada a Twitter a l’anunci del Gobierno ha estat convertir en ‘tendència, també conegut com a Trending Topic, l’expressió “viva Franco”.

Una anomalia a Espanya, ja que, per exemple a Alemanya, no hi a resultats si es busca heil Hitler. Però ja se sap, Spain is diferent i molta feina tindrà el Gobierno de Sánchez si vol prohibir l’exaltació del franquisme. I haurà de començar per la justícia espanyola. El mateix Tribunal Suprem reconeixia Franco com a cap d’Estat en ple cop, l’any 1938. Avui mateix, l’Audiència ha condemnat a una multa de 15.000 a entitats cíviques i socials que van descriure SCC com una entitat franquista.

Et pot interessar  Una iniciativa popular reclama restituir el nom de la plaça Virrei Amat pel de Salvat Papasseit, el seu nom original
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut