Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024
Edició 2166

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 30 de juny del 2024

Brussel·les rebutja marcar-se un “termini específic” per analitzar la llei d’amnistia un cop aprovada

La CE diu que segueixen les "novetats" en el marc de la preparació de l'informe sobre l'estat de dret

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha rebutjat aquest dijous marcar-se un “termini” per finalitzar l’anàlisi de la llei d’amnistia, després de l’aprovació al Congrés. La portaveu d’Interior de l’executiu comunitari, Anitta Hipper, ha dit que no tenen un “termini específic” per concloure l’anàlisi. “Ara que s’ha adoptat, la Comissió Europea podrà analitzar-la pel que fa a la relació amb el dret europeu i continuarem seguint les novetats en el context de la preparació de l’informe sobre l’estat de dret d’enguany”, ha apuntat Hipper. En la seva anàlisi de la norma, Brussel·les havia mantingut que no es pronunciaria sobre l’amnistia abans que superés tots els tràmits parlamentaris.

Publicitat

La portaveu comunitària ha subratllat que estan “en contacte estret” amb les autoritats espanyoles sobre la norma, però ha evitat fer cap altra valoració de l’amnistia. “No farem cap altre comentari sobre l’anàlisi”, ha afegit el portaveu de la Comissió Europea, Eric Mamer.

Et pot interessar  Mas evita pronunciar-se si l'actuació del jutge Aguirre pel 'cas Volhov' és prevaricació, però diu que "no és justícia"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut