Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024
Edició 2185

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de juliol del 2024

Brussel·les proposa allargar el tancament de fronteres de la Unió Europea fins al 15 de juny

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha demanat als governs europeus que allarguin el tancament de fronteres de la Unió Europea fins al 15 de juny perquè la situació encara és “fràgil tant a Europa com a la resta del món” pel que fa a la Covid-19. L’executiu europeu ha fet aquesta petició als estats membres de l’espai Schengen, que des del 17 de març van acordar restringir els viatges que no siguin essencials a la Unió Europea durant 30 dies. Inicialment, la mesura s’acabava a l’abril, però s’ha anat allargant cada mes. Ara per ara, les restriccions estan vigents fins al 15 de maig i és per aquest motiu que la Comissió Europea en demana l’allargament.

Publicitat

El Gobierno ho vol més tard

El Gobierno preveu que l’obertura de les fronteres internacionals no serà recomanable abans de principis de juliol, és a dir, un cop acabada la desescalada i quan ja siguin possibles els moviments entre províncies.

Així ho han assenyalat fonts diplomàtiques, que estan informant del calendari de l’Estat espanyol a les autoritats europees, mentre que tracten de negociar que els països de la zona Schengen segueixin criteris epidemiològics comuns i no discriminatoris a l’hora de reobrir les seves fronteres.

Les Illes Balears que aspirin a rebre turistes internacionals hauran de sol·licitar-ho al ministeri espanyol de Sanitat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut