Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Aragonès defensarà a l’ONU que Catalunya vol participar en les decisions sobre refugiats

El Govern destina 11 milions aquest any en programes de col·laboració amb les Nacions Unides

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensarà avui davant l’ACNUR, l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats, que Catalunya està disposada a acollir refugiats i vol participar en la presa de decisions. Aquesta tarda, el president català participa com a ponent en una de les taules en el marc del Fòrum Mundial sobre els Refugiats a Ginebra.

Publicitat

Aragonès ha destacat que el Govern destina 11 milions d’euros aquest any en programes de col·laboració amb les Nacions Unides i que les ajudes per als refugiats a Palestina superen el milió. Sobre el conflicte, ha demanat que s’acabi la “barbàrie humanitària” que s’està produint a Gaza. “No és una resposta acceptable de cap de les maneres i és imprescindible un alto el foc immediat”, ha dit.

Aragonès ha reivindicat que el Govern ha recuperat protagonisme i presència a les Nacions Unides. I ha recordat que fa un any ja va participar en un fòrum de minories a la seu de l’organisme, a Ginebra. “Avui tornarem a estar presents en un fòrum, sobre refugiats. I seguirem treballant per enfortir les relacions amb Nacions Unides”, ha dit des de la seu de la delegació del Govern a Suïssa.

I és que, segons el cap de l’executiu català, Catalunya no ha d’anar només a les institucions internacionals per explicar els seus reptes sinó que també ha de parlar de la seva contribució als “reptes globals”.

Amb relació al conflicte entre Israel i Palestina, Aragonès ha insistit que cal continuar avançant cap a la “solució dels dos estats” i ha qualificat “d’inadmissible i condemnable” l’afectació sobre infants i persones vulnerables a Gaza.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut