Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Alsina veu marge per a la “complementarietat” entre Acció Exterior i el Consell per la República

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha afirmat que veu marge per a la “complementarietat” entre Exteriors i el “ministeri lliure” del Consell per la República. Alsina ha confirmat que des del departament eren coneixedors que es presentaria aquest projecte i del seu plantejament. “Hi ha temes que és més convenient liderar-los des del govern, i altres des de la societat civil”, ha considerat.

Publicitat

La consellera ha reaccionat a l’anunci fet pel Consell de la República aquest dimecres des de Berlín, en la seva primera visita institucional a la delegació del govern a Alemanya. Durant la presentació de l’estratègia internacional del Consell, el president Puigdemont ha valorat la tasca del Govern i ha defensat que es posa al servei de complementar l’executiu, “allà on aquest no arriba”. En aquest sentit, ha deixat clar que “el Consell mai no ha tingut un rol de substitució del Govern de Catalunya”.

Alsina ha dit que el motiu del viatge també respon a la voluntat d’obrir una “nova etapa” de relacions institucionals amb el nou govern de coalició alemany.

Els 3 pilars d’actuació del Consell

La tasca d’internacionalització del Consell tindrà tres fronts principals: l’àmbit polític i institucional (governs, parlaments, partits polítics…), l’àmbit judicial i dels tribunals internacionals i l’àmbit de la societat civil i l’opinió pública (que inclou també el món acadèmic mitjans de comunicació, associacions i grups d’interès…). El Consell pretén construir aliances amb tots aquests actors al servei de tres objectius relacionats, de dificultat creixent: la denúncia de la repressió i la vulneració de l’Estat de dret per part d’Espanya, el reconeixement del dret a l’autodeterminació de Catalunya i el reconeixement de la República catalana declarada al 27-O al Parlament de Catalunya i, per tant, de la validesa del referèndum de l’1-O.

 

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut