Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024
Edició 2286

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 28 de octubre del 2024

Íñigo Errejón abandona la política al·legant motius de salut “física, mental i emocional”

La dimissió arriba després que diversos mitjans i periodistes l'hagin assenyalat per comportaments masclistes

|

- Publicitat -

El portaveu de Sumar al Congrés, Íñigo Errejón, ha anunciat aquest dijous que abandona la política per motius de salut “física, mental i emocional”. Segons ha explicat en una carta pública, als darrers anys ha arribat “al límit de la contradicció entre el personatge i la persona”. Per aquesta raó, detalla, opta ara per deixar el càrrec de portaveu del grup parlamentari, l’escó i totes les responsabilitats orgàniques que mantenia fins ara. “A la primera línia política i mediàtica se subsisteix i s’és més eficaç, almenys així ha estat el meu cas, amb una manera de comportar-se que s’emancipa sovint de les cures, de l’empatia i de les necessitats dels altres”, admet aquest politòleg que va saltar a la vida pública amb la creació de Podem.

Publicitat

La carta d’Errejón, tanmateix, arriba després que en les darreres hores diversos mitjans i periodistes l’hagin assenyalat per comportaments masclistes i contradictòries amb la ideologia que manifesta Sumar en àmbit com la igualtat o el respecte a les dones. La periodista Cristina Fallarás, de fet, ha compartit a les seves xarxes socials diversos missatges anònims amb testimonis de dones que, suposadament, haurien tingut males experiències sentimentals amb el fins ara diputat.

Sense entrar a donar explicacions de les acusacions, Errejón apunta a la seva carta que “el ritme i el mode de vida a la primera línia política” que ha experimentat des de fa anys ha desgastat la seva “estructura afectiva i emocional”. També reconeix que a vegades ha deixat de banda “les cures” amb els companys de partit, fet que vincula a la “forma de vida neoliberal” que li ha tocat mantenir. “Fa temps que treballo en un procés personal i d’acompanyament psicològic, però la veritat és que per avançar-hi i per cuidar-me, necessito abandonar la política”, insisteix.

Et pot interessar  PSOE, Junts, ERC i els partits de la investidura acorden citar a Puigdemont, Rajoy i Villarejo a la comissió del 17-A del Congrés

De Podemos a Sumar

Íñigo Errejón Galván, nascut l’any 1983, va saltar a l’esfera pública i mediàtica com un dels integrants més rellevant del grup fundador del Podem original de la mà de Pablo Iglesias, Juan Carlos Monedero i Carolina Bescansa l’any 2014. De fet, era l’únic de tots ells que seguia avui vinculat a la política institucional, però ja fora de la formació morada amb la qual va ser diputat i portaveu en diversos moments.

Després d’anys de gradual allunyament de Pablo Iglesias, l’any 2019 Errejón va deixar Podemos i va acabar fundant Más País, una formació amb marcat perfil ver, un to considerat més possibilita que Podem i una forta implementació a la Comunitat de Madrid. Finalment, aquesta formació no va acabar desplegant-se a tot el territori i es va acabar integrant al projecte de Sumar que lidera avui Yolanda Díaz. Tot i que inicialment va tenir un perfil baix dins del nou espai de la vicepresidenta, Errejón va saltar al càrrec de portaveu del grup aquest mes de gener, fet que li va donar de nou visibilitat i influència.

Nova diputada

La marxa d’Errejón del Congrés dels Diputats farà córrer la llista i permetrà l’entrada a la cambra d’una altra dirigent de Más Madrid. Es tracta d’Alda Recas, infermera i activista per la sanitat pública, i que actualment exercia com a assessora del Ministeri de Sanitat i com a dirigent del partit que lidera Mónica García, cap de files de Más Madrid. Ara, l’estructura parlamentària de Sumar -on hi ha els Comuns o Compromís, entre altres-.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut