Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

Infermeres de Catalunya avisa Pané que no dubtarà a sortir al carrer per evitar la “degradació” de la sanitat

El sindicat veu prioritari anticipar la jubilació i adverteix que combatrà qualsevol intent d’allargar la vida laboral

|

- Publicitat -

El sindicat Infermeres de Catalunya avisa la nova consellera de Salut, Olga Pané, que mantindrà “el pols amb el Govern” perquè “no es perpetuï la degradació del sistema sanitari”. “No ens tremolarà el pols en tornar a sortir al carrer”, afirma en un comunicat el sindicat, que a finals de l’any passat va canalitzar el malestar del col·lectiu en una vaga que va durar un mes i mig i que va mobilitzar centenars de professionals en diverses manifestacions. A més, Infermeres de Catalunya veu una “prioritat” treballar per a la jubilació anticipada davant unes condicions laborals “precàries” i diu que seran “fermes” davant intents d’allargar la vida professional. En aquest sentit, el sindicat recela del fet que Pané estigui en edat de jubilar-se.

Publicitat

En un comunicat enviat aquest dimecres, el sindicat es posa a disposició de la nova titular de Salut per “treballar conjuntament per a un model sanitari sostenible” i que “no impacti de forma negativa en les condicions laborals i professionals de les infermeres”. El sindicat espera que Pané sàpiga “detectar” les necessitats d’un sistema que es troba en situació “crítica” i que en “lideri” la transformació i li demana que posi el focus en el “reconeixement real” de les infermeres per oferir la “millor assistència” als ciutadans.

L’organització sindical assenyala que Pané s’enfronta a “reptes significatius”, entre els quals destaca donar resposta a un sistema sanitari “en fallida” i a unes professionals “esgotades i maltractades”, així com un “necessari replantejament de l’atenció sanitària i social”. El sindicat també subratlla l’envelliment de la població, repte que la consellera va destacar en el traspàs de cartera després de ser nomenada.

Et pot interessar  Salut reprèn els tractaments de radioteràpia de l’ICO i l’Hospital de Terrassa afectats per la incidència informàtica

Infermeres de Catalunya reconeix el “bagatge” i “experiència” de Pané però posa de manifest que torni a ser un metge l’escollit per a conseller. Afegeix que la nova consellera coneix “de primera mà” el funcionament del sistema sanitari català i la manca de professionals, així com les seves condicions laborals. En el comunicat, el sindicat fa un recull de declaracions de la consellera quan era gerent del Parc de Salut Mar i li retreu una “convicció davant la gestió publicoprivada” i una visió “medicocentrista”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut