Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Illa vol que Catalunya “recuperi el lideratge econòmic d’Espanya” sense solucionar abans el dèficit ni l’espoli fiscal

Demana a catalans i madrilenys “pedagogia” per a evitar que “faci nosa” que Catalunya “s’impliqui” en Espanya

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha demanat a catalans i madrilenys que dialoguin més, que mantinguin més espais” comuns per a fer“pedagogia” i evitar que creï reticències i molèstia el fet que Catalunya i el seu Govern participin de la “prosperitat” d’Espanya i d’Europa. “De vegades, es parla d’oïdes; i hi ha massa soroll. De vegades em fa la impressió que, ara que Catalunya s’implica i s’implicarà en la millora d’Espanya i Europa, a alguns els fa nosa”, ha dit a la clausura de les jornades BCN Desperta! I és que per a Illa “si es camina junts, s’ha de poder parlar de l’itinerari que es fa”. “Si som tots part del mateix projecte comú, hem de poder dir la nostra des de Catalunya i això no hauria d’incomodar ningú”, ha dit.

Publicitat

A més, Illa ha reclamat tenir aquest exercici de pedagogia i intercanvi d’impressions “amb serenor” i allunyat de les polèmiques. “Jo no entraré a respondre provocacions, donaré explicacions amb arguments. Vull escoltar i explicar-me”, ha dit, recordant que té el compromís de reunir-se amb tots els presidents autonòmics de la resta de l’Estat per a detallar els seus plans al capdavant d ela Generalitat. De la mateixa manera, ha demanat a la gent de la resta de l’Estat que mira amb recel algunes iniciatives que compari “amb objectivitat” la situació actual amb la d’anys enrere. “Ningú pot negar que les coses estan millor que fa uns anys. Reconeixem-ho també això, perquè si no només veiem les amenaces que hi ha”, ha afegit davant un auditori farcit d’empresaris catalans i espanyols.

D’altra banda, ha posat el seu Govern al servei de la “generació de prosperitat” i de l’estabilitat, i s’ha marcat l’objectiu que Catalunya “recuperi el lideratge econòmic, en termes del PIB, al conjunt d’Espanya”. “Lideratge econòmic que tradicionalment hem tingut i que hem perdut els darrers anys. Crec que hi ha energies suficients en el país per poder-ho assolir”, ha dit, tot afegint que per a fer-ho s’ha d’impulsar “la col·laboració de l’àmbit públic i de l’àmbit privat, com sempre s’ha fet, amb una col·laboració, amb un treball sinèrgic, entre el món empresarial, el món de la societat civil i el món de les institucions d’administració pública”.

Et pot interessar  Illa explicarà dijous al Parlament l'estructura del Govern i el ple votarà el decret de suplement de crèdit per a Salut

Reunió amb Bolaños

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha mantingut aquest divendres la seva primera reunió amb el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, des que va assumir el càrrec. La trobada, celebrada al Palau de la Generalitat, a Barcelona, ha servit perquè totes dues parts constatin en un comunicat el “clima de plena normalitat institucional i política”. Illa i Bolaños afirmen que els dos executius tenen “plena sintonia” i “prioritats compartides, com ara el ple desenvolupament de l’autogovern català o el reforç dels serveis públics com a elements generadors de benestar i de consensos”. La trobada volen que serveixi també per a “reforçar la cooperació entre els dos governs”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut