Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024
Edició 2246

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 18 de setembre del 2024

Illa, somrient i satisfet després d’haver rendit pleitesia al Borbó

La reunió no tenia cap altre objectiu més enllà d'escenificar una suposada "normalitat institucional" entre el Govern de Catalunya i la monarquia espanyola

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Salvador Illa, no ha pogut amagar l’eufòria que li ha provocat reunir-se de forma oficial amb el rei espanyol Felip VI, després d’anys de governs republicans que rebutjaven sotmetre’s a una de les institucions que més ha maltractat Catalunya, i que fins i tot va aplaudir les càrregues policials contra els votants de l’1-O. Tal com estava previst, el Borbó ha rebut Illa aquest dimecres en audiència al Palau de la Zarzuela.

Publicitat

La trobada ha durat prop de dues hores, i no tenia cap objectiu més enllà d’escenificar una suposada “normalitat institucional” entre el Govern de Catalunya i la monarquia espanyola. Així, el nou president català ha assegurat a través de les xarxes socials que “el respecte entre institucions sempre serà un dels principis fonamentals de l’acció política d’aquest Govern“. Els darrers dies, el PSC ja havia destacat també que la trobada suposava un pas més en el retorn a la “normalitat institucional” després que els presidents Pere Aragonès, Quim Torra i Carles Puigdemont evitessin aquestes reunions protocol·làries amb el monarca a palau.

La Generalitat, per la seva banda, valora “molt positivament” la reunió, que és la primera trobada oficial entre el president i el monarca espanyol que té lloc a la Zarzuela des de l’any 2015. Aleshores, va ser Artur Mas qui va desplaçar-se fins a les dependències reials per trobar-se amb el cap de l’estat, poc després d’haver-se constituït la llista unitària ‘Junts pel Sí’.

La Casa Reial espanyola ha difós tres fotografies de la trobada, en les quals es veu al cap de l’executiu somrient al costat del monarca. A més de les imatges, la Zarzuela ha compartit també un perfil d’Illa on es destaca la seva trajectòria com a ministre i alcalde. Aquesta no és la primera vegada que el president coincideix amb el Rei d’ençà de la seva investidura, de fet, ja es van trobar a l’agost a Barcelona als actes inaugurals de la Copa Amèrica.

Et pot interessar  El traspàs de Rodalies, el català a la UE i recuperar el lideratge econòmic, entre els encàrrecs d'Illa als consellers
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut