Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024
Edició 2267

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 09 de octubre del 2024

Illa promet als Comuns mesures de control del lloguer de temporada i creu que es regularà “abans de final d’any”

Demana "un temps ampli" per poder millorar Rodalies: "És impossible resoldre-ho en cinc mesos"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha promès als Comuns que hi haurà “mesures” per controlar els llogues de temporada. Durant la seva intervenció de rèplica al debat de política general, Illa ha augurat que la regulació serà “abans de finals d’any”. Segons ha dit, tant ell com la consellera Sílvia Paneque estan treballant i col·laborant amb el govern espanyol per “resoldre aquest problema greu”. En aquesta qüestió, ha recriminat a Junts que no permetés la tramitació de la llei que havia de regular aquests lloguers al Congrés. D’altra banda, Illa s’ha referit a la situació de Rodalies i ha avançat que “és literalment impossible resoldre-ho en cinc mesos”. Per això ha demanat “un temps ampli” per poder millorar el servei.

Publicitat

Tot i això, el president s’ha compromès a “accelerar al màxim” la millora però ha dit que s’ha de fer “amb terminis realistes”. També ha defensat que mentre es faci les obres de millora cal “informació i transparència” de cara als usuaris.

Pel que fa a l’habitatge, ha garantit que farà que s’apliqui la llei dels lloguers de temporada i ha assegurat que faran tot el que podran “dins les competències”. “Ho farem amb els instruments sancionadors que correspongui i amb les inspeccions que correspongui, ja hi pot comptar”, ha dit el president al portaveu dels Comuns al Parlament, David Cid.

En relació al turisme, Illa l’ha reivindicat com a font de prosperitat però ha defensat que “ha d’estar regulat i amb certs límits”. “No pot ser un campi qui pugui”, ha resumit. En la qüestió de l’ampliació de l’aeroport el president s’ha mostrat partidari de tenir “una economia connectada”, també a través de l’aeroport, però ha garantit que la suposada ampliació “serà sempre i en qualsevol cas amb els màxims estàndards mediambientals”.

Et pot interessar  Junts esclata contra Illa i la seva manca de credibilitat: "El que falla són els compliments" i "l'ambició nacional"

Delegació del Govern a Israel

D’altra banda, després que els Comuns li hagin demanat “més agosarament” en la condemna de les accions bèl·liques d’Israel, Illa ha assegurat que “el té tot” però ha demanat diferenciar entre l’estat d’Israel i el seu president, Benjamin Netanyahu. El president també ha recordat que hi ha un acord d’anys enrere per a crear la delegació del Govern a Israel i ha afirmat que no té previst “revertir els acords”. Tot i això, ha admès que “ara no és el moment” i ha dit que “es farà quan s’hagi de fer”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut