Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024
Edició 2284

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 26 de octubre del 2024

Illa i els espanyolistes de Societat Civil Catalana tornen anar de bracet

L'entitat ultraespanyolista aplaudeix que Illa vagi "en la bona direcció" tot i les discrepàncies amb l'amnistia o el finançament

|

- Publicitat -

Societat Civil Catalana ha agraït al president de la Generalitat, Salvador Illa, els “gestos” que creuen que ha tingut a favor de “la lleialtat i el respecte institucional i la neutralitat de les administracions”. Així li ho han traslladat durant la reunió que han mantingut al Palau de la Generalitat, en què han “aplaudit” que Illa vagi “en la bona direcció”. En una roda de premsa la presidenta de l’entitat, Elda Mata, ha subratllat que ara cal “que el contingut també hi vagi”. Mata ha agraït el to i la cordialitat que assegura que ha tingut Illa durant la conversa. La presidenta de SCC ha admès que tenen “discrepàncies” amb Illa en qüestions com el finançament o l’amnistia però ha apuntat que forma part de “la normalitat democràtica”.

Publicitat

Durant la roda de premsa, Mata ha remarcat que hi ha hagut “cordialitat i interès” per part d’Illa durant la reunió amb SCC i ha assegurat que això és una mostra de la “normalitat i la convivència” que creu que s’està instal·lant a Catalunya.

Des de SCC han traslladat a Illa ha necessitat que hi hagi “lleialtat entre institucions”. Tot i això, creuen que el president ja ha fet “gestos” en aquesta direcció, com podria ser el restabliment de relacions amb el Rei, amb una visita a la Zarzuela, o la participació als actes del 12 d’octubre.

Mata també ha aprofitat per reclamar a Illa que garanteixi el “bilingüisme” a la societat però, especialment, a l’educació. La presidenta de SCC ha afirmat que el model català d’educació “és un fracàs” i ha denunciat que, segons creu, “la discriminació lingüística empitjora els resultats”. “La ciutadania és bilingüe i això és el que esperem en la nova etapa”, ha dit.

Et pot interessar  Cap dubte sobre l'espanyolitat d'Illa: participarà dels actes oficials del 12 d’octubre a Madrid

Discrepàncies sobre amnistia i finançament

Des de SCC han admès que hi ha “discrepàncies” amb Illa en alguns temes, com el finançament singular o l’amnistia. Asseguren que Illa ha escoltat el que li han dit sobre aquestes qüestions i creuen que aquestes diferències formen part de la “normalitat democràtica”.

Mata ha recordat que és la primera vegada que SCC es reuneix amb el president de la Generalitat en els darrers vuit anys. L’última vegada que es van entrevistar va ser el 2016, amb Carles Puigdemont.

La reunió entre Illa i els representants de SCC ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Generalitat. Aquest mateix dijous estava previst que Illa es reunís, també, amb el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich. Finalment, la trobada entre l’entitat cultural i el president s’ha cancel·lat. La reunió s’havia de produir una hora i quinze minuts abans que la de SCC.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut