Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024
Edició 2269

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 11 de octubre del 2024

Illa i Duch es reuneixen amb Ester Borràs, la maquilladora oficial de la imatge d’Espanya després de l’1-O

La que ara és la nova delegada del Govern a Brussel·les treballava per a netejar la imatge de l'Estat i liquidar el Procés del panorama internacional

|

- Publicitat -

El president socialista, Salvador Illa, i el conseller d’Exteriors, Jaume Duch, han mantingut una reunió amb la nova delegada de Catalunya a Brussel·les, Ester Borràs, aquest passat dimecres. Tant el nomenament de Borràs com la reunió amb ella demostren, una vegada més, el caràcter espanyolista i antiindependentista del nou executiu que ha format Illa; i és que entre els anys 2018 i 2021, Borràs va treballar de valent per a liquidar el Procés independentista de l’agenda internacional, així com per a maquillar i netejar la imatge de l’Estat espanyol després que les imatges de les càrregues policials contra els votants de l’1-O copsessin les portades dels mitjans internacionals.

Publicitat

Els dos dirigents del nou executiu s’han desplaçat fins a la capital belga per a la trobada amb Borràs. El nou cap de l’executiu ha traslladat a Borràs que Catalunya “ha de tornar a guanyar veu i influència a Europa” i, a través d’un missatge a les xarxes socials, el mateix Illa ha indicat que una de les prioritats del seu Govern és “recuperar el lideratge perdut en un àmbit tan important com l’europeu”.

Ester Borràs, subdirectora de la secretaria de l’Estat creada per Borrell que volia liquidar el Procés de l’àmbit internacional

La nova delegada del Govern a Brussel·les no és nova, sinó que fa temps que viu a la capital belga. Segons ha revelat ‘El Nacional’, Borràs va ser la subdirectora d”España Global, una secretaria creada per l’aleshores ministre d’Exteriors, Josep Borrell, que tenia com a principal objectiu blanquejar l’Estat espanyol després de les càrregues policials i l’actitud antidemocràtica que va demostrar durant l’any 2017. ‘España Global’ és el nom amb el qual es va remodelar l’Alt Comissionat per a la Marca España del govern de Mariano Rajoy, però que perseguia el mateix objectiu: presentar Espanya com una democràcia plena. L’organisme va desaparèixer oficialment el 2021 sota el lideratge de José Manuel Albares al ministeri d’Exteriors.

Et pot interessar  Puigdemont replica que a Illa li "incomoda" reunir-se amb ell pel paper del PSC en la repressió
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut