Edició 2236

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 08 de setembre del 2024
Edició 2236

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 08 de setembre del 2024

Illa garanteix a ERC que l’acord de finançament es complirà

Lamenta el "soroll" generat per la qüestió del finançament i treu pit del "caràcter solidari" de l'acord i de Catalunya

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha garantit que complirà l’acord de finançament singular amb ERC, el qual, però, no consisteix en cap concert econòmic, no suposa una reforma del sistema de finançament actual, ni tampoc farà que Catalunya surti del règim comú, segons la vicepresidenta María Jesús Montero. En la seva primera compareixença al Parlament com a president del govern català, Illa ha assenyalat que el Govern que presideix “honora els acords als què arriba”, tot i que, de moment, ha aparcat el finançament fins a tenir encaminats els pressupostos de l’any que ve.

Publicitat

El nou president també ha assenyalat que la qüestió del finançament singular ha provocat “molt soroll” dins i fora de Catalunya; tant, que Pedro Sánchez ha decidit estendre l’acord pel finançament a la resta de territoris que ni tan sols ho havien sol·licitat. Illa, que ha obviat la proposta anunciada ahir per Sánchez, ha tret pit del caràcter solidari de l’acord. “Catalunya és solidària, no només en matèria de finançament sinó en altres àmbits. Sempre ho ha estat. Catalunya vol seguir sent solidària i el meu govern ho defensarà”, ha afegit. En altres paraules: Catalunya continuarà enviant diners a la resta de territoris sense rebre per part de l’Estat espanyol el que li pertoca.

Et pot interessar  El Govern d'Illa enceta el curs polític amb el finançament i la crisi als Mossos com a principals reptes
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut