El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha considerat que es podria recuperar la inversió de 1.700 milions d’euros previstos per a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat si “hi ha una actitud clara” del Govern.
“Hi havia un acord i hem vist una actitud de no acord i amb desavinences del Govern. Si es vol l’ampliació de l’aeroport cal tenir les idees clares i treballar en aquesta direcció”, ha dit aquest divendres en una entrevista a TV3. Val a dir, que aquests mateixos comentaris els hauria de traspassar a l’executiu espanyol, ja que va ser aquest actor polític qui va notificar la suspensió de l’ampliació, i no el govern catala.
Ha recordat que la Generalitat és qui ha de tramitar la declaració d’impacte ambiental d’aquest projecte i que, si “hi ha dubtes sobre aquest tema o una actitud ambigua, no es pot tirar endavant la inversió”, per la qual cosa espera que el Govern aclareixi la seva posició i es treballi conjuntament amb l’executiu espanyol per ampliar el Prat. Aquestes declaracions han estat molt oportunes, precisament a les portes de la taula de diàleg, i resulta, si més no, curiós que Illa, que és socialista com Pedro Sánchez faci aquestes declaracions.
D’altra banda, sobre la taula de diàleg que es reunirà la setmana vinent, ha assegurat que el Gobierno “no s’ha aixecat de cap taula”, ha defensat que és l’executiu espanyol qui ha convocat aquesta trobada perquè està d’acord amb obrir aquest diàleg, i ha retret l’actitud dels partits del Govern. Així, les declaracions d’Illa l’han deixat en evidència ja que no és coherent trencar de manera sobtada i unilateral un acord i alhora mantenir una voluntat de diàleg amb el Govern.
“L’actitud dels partits del Govern no és la més adequada per iniciar un diàleg amb això de ‘dono aquest temps màxim i si no surt el que vull m’aixeco i me’n vaig'”, i ha titllat de greu que no s’hagi donat un diàleg previ entre els partits catalans, en referència a la taula de partits que va proposar el PSC. Aquesta afirmació es contraposa amb el fet que es va pactar un pla director de dos anys, que el PSOE va incomplir amb la redacció d’un DORA que superava l’acord, i que va pressionar l’executiu català perquè acceptés.