Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024
Edició 2227

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 30 de agost del 2024

Illa es reuneix per primera vegada a Palau amb els sindicats CCOO i UGT

Pacheco i Ros valoren "positivament" la trobada i demanen un "reforç" del diàleg social

|

- Publicitat -

El president del Govern, Salvador Illa, s’ha reunit aquest dijous al Palau de la Generalitat amb el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, i el seu homòleg a la UGT, Camil Ros. La reunió ha estat una primera presa de contacte d’ambdues parts per abordar qüestions en matèria laboral i també hi ha participat el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper; i el secretari general del seu departament, Pol Gibert. Els sindicats han valorat “positivament” la trobada i, després de tractar qüestions relacionades amb l’ocupació, la política industrial i els serveis públics, entre altres, han demanat un “reforç” del diàleg social per tal de desplegar “polítiques d’esquerres”.

Publicitat

Illa ha saludat els líders sindicals a la Galeria Gòtica i minuts més tard han entrat a les portes del seu despatx. La reunió s’ha allargat gairebé dues hores i, en acabar, els sindicats han difós un àudio on han explicat que han abordat les “prioritats” que consideren que s’han de tractar en la primera etapa de la nova legislatura.

Pacheco i Ros han precisat que sobre la taula s’han posat qüestions com el canvi del model productiu, apostant per la reindustrialització i la transformació del turisme; l’ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania; la fi a la “tendència privatitzadora” de la Formació Professional; el desplegament de polítiques actives d’ocupació; o el relleu generacional i la millora de les condicions laborals dels treballadors públics, entre altres.

“És molt important que aquesta legislatura sigui un punt de trobada entre la prosperitat, el creixement econòmic, la reducció de les desigualtats i la millora de les condicions laborals dels treballadors”, ha dit Pacheco. “Creiem en un govern amb polítiques d’esquerres, i, per tant, ara que ja tenim un govern en aquesta línia, falta veure les polítiques”, ha apuntat Ros.

Et pot interessar  Eva Menor, exalcaldessa de Badia del Vallès, serà la consellera d'Igualtat i Feminismes

Els dos líders sindicals han fet referència al Consell del Diàeg Social, l’òrgan institucional que agrupa sindicats i patronals més representatius -CCOO, UGT, Foment del Treball i Pimec-. Pacheco i Ros han confiat a reunir-se en un “futur pròxim” per tal de plantejar una “agenda concreta de treball conjunt” entre agents socials, econòmics i Govern, tenint també en compte que a l’horitzó es troben els pressupostos del 2025 -el Consell del Diàleg Social es va institucionalitzar el 2020 i el 2022 per primera vegada va participar de l’elaboració dels comptes del Govern-.

Després de tot, els sindicats han celebrat que hagin estat entre les primeres organitzacions que s’han reunit amb Illa des que va ser investit president de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut