Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Illa es fa un bany de masses mentre el PSOE remarca que els resultats del PSC avalen l’estratègia de Sánchez amb Catalunya

Es postula per "liderar la nova etapa" que creu que enceta Catalunya després dels resultats dels comicis

|

- Publicitat -

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat de Catalunya, i guanyador de les eleccions d’aquest 12-M, Salvador Illa, s’ha fet un bany de masses juntament amb socialistes com Jaume Collboni, Mique Iceta o Núria Parlon, tan bon punt ha conclòs l’escrutini. Els socialistes han assolit el millor resultat de la seva història a Catalunya, guanyant tant en nombre de vots com en escons, obtenint-ne 42. Tanmateix, aquests bons números no són suficients perquè pugui ocupar la presidència de la Generalitat. El PSOE treu pit dels bons resultats i assegura que “avalen” l’estratègia desplegada per Pedro Sánchez. 

Publicitat

Durant el seu parlament de victòria, el cap de llista del PSC a les eleccions catalanes, Salvador Illa, s’ha postulat per “liderar la nova etapa” que creu que enceta Catalunya després dels resultats dels comicis. Arran de la clara victòria dels socialistes, el candidat ha anunciat que pretén presentar-se a la investidura per ser president de la Generalitat un cop es constitueixi la Mesa del Parlament, però no ha aclarit quins suports voldrà buscar.

El socialista ha celebrat els bons resultats del PSC, que per primer cop en 45 anys ha guanyat les eleccions tant en vots com en escons. Segons Illa, un dels factors que ha influït en la victòria són les polítiques del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a l’Estat.

El PSOE remarca que els resultats d’Illa avalen l’estratègia de Sánchez amb Catalunya

El PSOE considera que els resultats electorals d’aquest 12-M suposen un aval a l’estratègia política desplegada per Pedro Sánchez a Catalunya. Poc després de la compareixença on Salvador Illa ha valorat des de Barcelona la seva victòria amb 42 diputats, la portaveu socialista Esther Peña, ha remarcat des de Madrid que la ciutadania catalana ha apostat per obrir “un temps nou”. “El poble català ha parlat alt i clar, vol un govern de Salvador Illa”, ha asseverat des de la seu del partit al carrer Ferraz. “Avui s’obre una nova etapa”, ha escrit el mateix Sánchez en un missatge a ‘X’. “Catalunya està preparada per fer realitat un futur nou i obrir un temps d’esperança”, ha afegit.

Et pot interessar  La CUP començarà al Grup Mixt però explora una reforma del reglament per no compartir espai amb Aliança Catalana

“És un resultat històric, per primera vegada en quaranta anys l’independentisme i el nacionalisme no tenen majoria absoluta al Parlament de Catalunya”, ha argumentat Peña.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut