Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024
Edició 2279

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 21 de octubre del 2024

Illa diu que està preparat per presidir Catalunya tot i que porta un any fora

|

- Publicitat -

El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, ha acceptat l’encàrrec de la Comissió Executiva del PSC per tal que encapçali la llista electoral dels socialistes de cara als comicis del 14 de febrer. “Si els meus companys m’ho demanen, només els puc dir dues paraules: estic preparat. Estic preparat per presidir Catalunya”, ha afirmat durant la celebració del Consell Nacional del PSC, que ha de ratificar la candidatura. Assegura que està preparat tot i que porta gairebé un any fora del país, d’ençà que el gener d’aquest 2020 va assumir el ministeri i es va traslladar a Madrid.

Publicitat

Illa ha defensat un programa de lluita contra la pandèmia de covid-19, recuperació econòmica i “el retrobament sense revenges” de la societat catalana. “Vull ser el president de la Generalitat perquè tinc esperança i confiança en Catalunya”, ha proclamat.

“M’ho prenc com un acte de servei”, ha dit en la seva intervenció telemàtica en el Consell Nacional del PSC, que aprovarà les llistes dels socialistes per a les eleccions, en la qual ha afirmat que és un servidor públic i que vol ser on pugui ser més útil.

Abans el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que la seva proposta de situar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, com el candidat és una proposta per a un “nou combat, no pas una batalla per alguns escons més o per ser la segona força política del país, sinó una batalla per aconseguir la presidència de la Generalitat”.

En el seu discurs davant el Consell Nacional extraordinari de la formació que ha d’aprovar la candidatura i que se celebra de manera telemàtica, Iceta ha elogiat la figura d’Illa: “Ens recorda que davant la por, la desconfiança, la mala política i la mala educació, sempre hi ha esperança”.

Et pot interessar  Illa vol que Catalunya “recuperi el lideratge econòmic d’Espanya” sense solucionar abans el dèficit ni l'espoli fiscal

Iceta, que s’ha mostrat agraït al seu equip més pròxim, ha destacat d’Illa la seva experiència d’alcalde i l’ha definit com un “bon gestor públic i un polític de raça”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut