Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2254

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

Illa defensa una policia amb més efectius, més pròxima i “allunyada de la confrontació política”

Parlon avisa els nous agents de la 37a promoció que arriben en un moment "complex" per a la seguretat a Catalunya

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat que la seguretat i la presència “visible” de la policia al carrer és una de les grans prioritats del Govern. Durant l’acte de lliurament de diplomes de la 37a promoció del Curs de Formació Bàsica per a Policies, Illa ha apostat perquè Catalunya tingui una policia amb més efectius, més pròxima als ciutadans, que gaudeixi d’un millor prestigi i, sobretot, que no sigui objecte del debat polític ni la “demagògia”. “Han de poder fer la feina allunyats de la confrontació política”, ha afirmat. Durant l’acte, la consellera d’Interior, Núria Parlon, ha avisat als nous agents que arriben en un moment “complex” per a la seguretat, però que compten amb el suport de la ciutadania.

Publicitat

En total els nous agents que ja s’han incorporat als diferents cossos policials són 1.325, dels qual 1.281 són Mossos d’Esquadra. La resta, policies locals destinats a un total de 125 ajuntaments. Com ha passat els darrers anys, el nombre de dones va a l’alça i ja signifiquen el 37,8% del total. És, fins ara, la xifra més alta mai assolida.

Illa, però, diu que cal continuar avançant en termes d’igualtat i desitja que més dones puguin accedir a llocs de responsabilitat. El president ha situat també la “intolerable” violència contra les dones com un dels reptes a combatre policialment, juntament amb la multireincidència, les ocupacions il·legals o el tràfic de drogues.

Durant el seu discurs, Illa ha demanat als nous agents que “acompanyin” als ciutadans més desafavorits i que vetllin per la convivència. És per això que el president s’ha compromés també a continuar augmentat les plantilles dels cossos policials perquè estan entre les “prioritats de país”.

Et pot interessar  Nogueras retreu a ERC i PSC que no estiguin defensant Catalunya amb els objectius de dèficit: "On està Illa?"

El president també s’ha compromés a dotar les policies de més recursos tècnics i materials perquè el servei es pugui oferir en les millors condicions possibles, sobretot en un moment difícil per a la seguretat pública a Catalunya, com ha apuntat en la seva intervenció la consellera d’Interior, Núria Parlon.

També la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Marta Roca, ha avisat que “els reptes de seguretat que planteja la societat son molt complexos”. Illa ha anat un pas més enllà i ha alertat als nous agents que en el desenvolupament de la seva feina seran testimonis del millor i també “del pitjor de la naturalesa humana”.

Durant el lliurament de diplomes de la 37a promoció de policies també han tingut veu els agents. La primera de la promoció, l’agent Marta Fajula, ha parlat en nom dels seus companys i assegura que estan preparats, davant les advertències que feien els dirigents polítics: “Ara som més forts per enfrontar-nos al que ens espera”.

Com ja és tradició, l’acte s’ha iniciat amb la hissada de la senyera i l’himne dels Segadors i s’ha tancat amb el tradicional llançament de gorres a l’aire, les llàgrimes d’emoció dels nous agents i les abraçades amb els companys i familiars.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut