Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Illa busca la “normalitat institucional” amb la monarquia espanyola que aplaudia les càrregues de l’1-O

El Govern assegura que la recuperació de les relacions amb la monarquia és "la millor manera de fer avançar Catalunya"

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Salvador Illa, es reunirà amb el rei espanyol Felip VI demà dimecres. La trobada suposa la primera reunió institucional entre el president de la Generalitat i el monarca espanyol, un fet que no es produïa des del 2011, quan Artur Mas va reunir-se oficialment amb Felip VI just després d’haver pactat la llista unitària ‘Junts pel Sí’. El pròxim dimecres, però, Illa trencarà amb els anteriors governs republicans de la Generalitat, i viatjarà fins a Madrid per a trobar-se amb el rei espanyol.

Publicitat

La reunió tindrà lloc a la Zarzuela, i amb aquesta, Illa pretén enviar un “missatge de normalitat institucional” amb la institució espanyola; amb tot, la portaveu del Gover Sílvia Paneque assegura que la trobada servirà per a traslladar aquesta idea de retorn a la “normalitat” amb totes les institucions i administracions de l’Estat i de Catalunya.

El retorn de les relacions entre la Generalitat de Catalunya i la monarquia espanyola, la qual va aplaudir la violència i la brutalitat policial contra els votants de l’1-O, és, segons Paneque, “la millor manera de fer avançar Catalunya”. “Qualsevol persona que tingui una responsabilitat sap que la millor manera per a avançar en els objectius marcats és tenir una bona relació institucional i relacionar-se de manera institucional”, ha afegit Paneque.

La portaveu, que no ha volgut comentar més detalls sobre la trobada amb Felip VI, també ha confirmat que la reunió d’Illa amb el president espanyol, Pedro Sánchez, serà en pocs dies. “Estan tancant les agendes, però la relació és fluïda i només s’ha de trobar el dia”, ha dit. Amb tot, ha considerat igualment “prematur” parlar de quins temes portarà Illa a la reunió amb Sánchez o de quines qüestions pretén tractar el president català.

Et pot interessar  Illa assegura que la solidaritat financera "no s'ha posat, no es posa ni es posarà en dubte" per part del PSC

On tampoc ha acabat de concretar la consellera i portaveu és en el llistat complet dels expresidents de la Generalitat amb els que es reunirà Illa. L’executiu va anunciar la voluntat del cap de govern de veure’s amb els seus antecessors, però no s’ha detallat si Carles Puigdemont s’inclou en aquestes trobades o si finalment quedaria exclòs. De moment, s’ha reunit amb José Montilla i s’han anunciat les d’Artur Mas i Jordi Pujol. En ser preguntada explícitament per Puigdemont, Paneque s’ha limitat a explicar les reunions fetes i agendades, sense voler aclarir si amb el líder de Junts s’hi veuria o no.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut