Edició 2167

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 01 de juliol del 2024
Edició 2167

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 01 de juliol del 2024

Ignacio Garriga va carregar despeses personals de més de 39.000 euros al compte de Vox del Parlament

|

- Publicitat -

Ignacio Garriga, el líder del grup parlamentari de Vox, l’extrema dreta espanyola que malauradament té representació al Parlament de Catalunya, ha aprofitat per carregar despeses personals al compte que la formació ultradretana té a la cambra catalana, segons ha avançat ‘El Confidencial’ i ha pogut comprovar l’ACN. L’informe al qual han accedit als mitjans l’ha elaborat l’Oficina Antifrau, després que una exdiputada de Vox denunciés Garriga assegurant que facturava despeses personals a càrrec del grup parlamentari.

Publicitat

L’Oficina Antifrau ha descobert que l’ultradretà Ignacio Garriga hauria carregat despeses personals que sumen més de 30.000 euros, entre les quals hi ha la quota de l’AMPA dels seus fills, serveis de perruqueria o tiquets de restauració com ara Glovo. Concretament, les despeses personals són de 50 euros de l’AMPA, 53,89 euros de Casa Ametller, o de 603,35 de Glovo. A més, hi ha 38.496,59 euros sense justificar corresponents a diverses factures a nom d’Ignacio Garriga, que hauria cobrat a costa del grup parlamentari com a “pagament dels serveis de despatx i atenció a la seu”. 

La Mesa de la Diputació Permanent va demanar el passat 28 de maig al líder del grup d’ultradreta aclariments per aquesta qüestió i és un dels temes que haurà de fer front el nou president del Parlament, Josep Rull. Ara, la Mesa podria demanar aquestes factures, però segons el reglament, el grup parlamentari no està obligat a facilitar-les. A l’informe, l’Oïdora de Comptes recomana modificar l’actual normativa ja que es tracta de fons públics, per tal que hi hagi més control financer.

Des de Vox, com no podria ser d’altra manera, es limiten a dir que “en cap cas” l’Oïdora de Comptes apunta que hagin fet “res il·legal o irregular”. També assenyalen que davant la petició d’informació, la setmana passada es va registrar la declaració de béns de Garriga i afirmen que els pròxims dies es publicarà a la pàgina web del Parlament a què corresponen els imports.

Et pot interessar  El PP i Vox mantenen el genocidi cultural al País Valencià: ara censuren la Flama del Canigó a Vinaròs
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut