Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024
Edició 2212

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 15 de agost del 2024

Iceta diu que és “una anomalia” que Junts no fos a la taula de diàleg, com si el Gobierno no hi hagués tingut res a veure

|

- Publicitat -

L’ara ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha considerat “una anomalia” que JxCat no fos a la darrera reunió de la taula de diàleg, que es va celebrar el setembre al Palau de la Generalitat. El socialista com sempre duu l’aigua al seu molí i retreu la no assistència de Junts, precisament sense explicar que va ser a causa que els socialistes van vetar alguns dels representants del partit.

Publicitat

Iceta ha afirmat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va decidir que la delegació del Govern la formessin només persones d’ERC després que JxCat proposés membres que no formen part de l’executiu. “Seria impensable que per part del govern espanyol no hi hagués Podem o el PSOE”, ha valorat Iceta entrevistat pel diari ‘Ara’.

Ha defensat dur la millora de l’autogovern i del finançament a aquest espai però no s’ha aventurat a dir si creu que hi haurà avenços, ja que “ningú no pot prefigurar el resultat, ni condicionar l’agenda”. Sobre la proposta d’una reforma constitucional, ha afirmat que “podria ser” el camí, però creu que “en aquests moments a Espanya no hi ha una majoria” que avali una reforma federal”. Per tant, mentrestant haurem de fer altres coses”, ha indicat. Així ha donat llargues a l’opinió pública, precisament un posicionament que dona màniga ampla als executius i que facilita que no siguin avaluats.

Partidari del traspàs total de Rodalies a la Generalitat, ha definit com a “raonable” el preacord entre el govern espanyol i ERC per protegir el català a la futura llei de l’audiovisual. No obstant això, ha posat en dubte el sistema de quotes: “Potser m’interessa més que les 20 superproduccions més importants estiguin disponibles en català i potser això és menys que una quota però té més impacte”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut