Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024
Edició 2262

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 04 de octubre del 2024

Hisenda reafirma que la recaptació de l’IRPF es transferirà a Catalunya per la renda del 2025: “El compromís és ferm”

Montero recorda que la "data és clara" i convida Junts a negociar en un acord que amplia l'autogovern

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, ha afirmat aquest divendres que la cessió de la recaptació de l’IRPF a la Generalitat es farà efectiva abans de la campanya de la renda del 2025. “Insisteixo que el compromís és ferm respecte a l’acord”, ha dit Montero en una atenció als mitjans al centre tecnològic d’Eurecat a Cerdanyola del Vallès. La ministra d’Hisenda ha assegurat que la data al calendari per la cessió de l’impost de la renda de les persones físiques és “clara” i ha convidat Junts a participar de la negociació d’un acord que “avança en la direcció correcta” perquè amplia l’autogovern català.

Publicitat

Montero ha recalcat que l’objectiu és “complir l’acord entre el PSC i ERC” i ha asseverat que es tracta de “reconèixer una singularitat que per res va en detriment d’altres comunitats autònomes”. “Al nostre ordenament ja es recull aquesta realitat diferenciada, com és el cas de les Illes Canàries, que també disposen d’un règim especial”, ha recordat la vicepresidenta.

La també titular d’Hisenda ha dit que “no és d’estranyar” que les autonomies tinguin “vocació” d’ampliar la capacitat de governar i ha refermat la campanya de la renda del 2025 com a “data clara” per aplicar l’auto recaptació de l’IRPF a Catalunya. Per arribar-hi, Montero ha reconegut que la “complexitat” de la negociació implica converses multilaterals i ha instat Junts a donar-hi suport, “perquè és un debat que no està tancat només a dos partits polítics”.

El fre a l’objectiu d’estabilitat, “un tret al peu” per part del PP

D’altra banda, preguntada sobre la retirada de la tramitació dels objectius d’estabilitat, Montero ha carregat contra el PP, a qui ha acusat de fer-se un “tret al peu”. “Exerceixen el ‘no’ per sistema en tot allò que proposa el govern, però això fa que no es puguin incorporar aquest any els 12.000 milions d’euros que estem proposant”, ha criticat la vicepresidenta davant una situació que ha titllat d’”absurda”.

Et pot interessar  Romero diu que la reunió amb ERC pels comptes va ser "constructiva" i confia satisfer-los amb el finançament singular

Montero considera contradictori que les comunitats autònomes governades pels populars plantegin abaixar impostos “mentre demanen més diners al govern central i després el PP al congrés voti en contra l’objectiu de dèficit proposat”. “Faig una crida al Partit Popular per a què reconsideri la seva posició”, ha reclamat, mentre també ha estès la mà a Junts per tancar un acord el més aviat possible.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions abans de visitar el centre tecnològic Eurecat ubicat a Cerdanyola del Vallès, del qual ha aplaudit com a “centre referent en innovació per a les PIMES”, tot ressaltant la contribució en digitalització i processos logístics. Montero ha situat Catalunya com a líder en aquesta matèria i ha dit que projectes com el d’Eurecat “permeten crear llocs de treball apuntant en la direcció correcte per evitar deslocalitzacions”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut