Edició 2224

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de agost del 2024
Edició 2224

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de agost del 2024

Hazte Oír amplia la querella contra Rull amb l’informe dels Mossos d’Esquadra sobre el dispositiu per detenir Puigdemont

L'entitat ultra acusa el president del Parlament "d'utilitzar" la seva autoritat i càrrec per "distreure" els agents

|

- Publicitat -

Hazte Oír ha presentat un escrit davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per ampliar la querella interposada el passat 19 d’agost contra el president del Parlament, Josep Rull, per la fugida de Carles Puigdemont. L’entitat ultra ha sol·licitat l’ampliació de la demanda després de tenir accés a l’informe dels Mossos d’Esquadra sobre el dispositiu policial per detenir l’expresident. En l’escrit, Hazte Oír acusa Rull “d’utilitzar” la seva autoritat i càrrec per “distreure” el cos i defensa que va ser una “peça clau” en la fugida de Puigdemont. Segons l’associació, l’informe “confirma” que el cos “valorava” l’existència d’una operació per facilitar la fugida de l’expresident que comptaria amb “l’autorització” de Rull.

Publicitat

En l’escrit, Hazte Oír defensa que el president de la cambra catalana va “escortar” Puigdemont del braç amb “l’objectiu” de “confeccionar una imatge d’autoritat davant els agents amb un evident efecte dissuasori, a més de dificultar una possible detenció, ja que les forces de seguretat haurien d’haver procedit a separar-los”.

Així, l’entitat ultra subratlla que l’informe dels Mossos “confirma” que la “presència” de Rull en l’acte que va protagonitzar l’expresident “va poder influir potencialment” en la decisió dels agents pel que fa a la detenció.

“El querellat també va actuar com a distracció després del discurs de Puigdemont, ja que va començar una marxa a peu des de l’Arc del Triomf fins al Parlament de Catalunya, tot amb l’objectiu d’atraure l’atenció sobre ell mateix aparentant que l’expresident anava amb ell”, defesa Hazte Oír en el text.

D’altra banda, l’entitat també afegeix que el fet que el Parlament, el dia del debat d’investidura de Salvador Illa, informés que Puigdemont no havia sol·licitat el vot telemàtic va suggerir “que l’expresident assistiria a la sessió parlamentària”. Segons Hazte Oír, “l’autorització” per part de Rull d’aquesta informació va ser un “nou element de distracció”.

Et pot interessar  Junts demana aturar el debat d'investidura d'Illa "fins que es normalitzi la situació"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut