Edició 2338

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 19 de desembre del 2024
Edició 2338

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 19 de desembre del 2024

Hablamos Español denuncia Plataforma per la Llengua

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua ha estat denunciada davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) perquè “no intimidi” el professorat de les universitats de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Així ho ha anunciat l’entitat “Hablamos Español”, que afirma que, en concret, ha presentat una reclamació contra una pàgina web de l’entitat de defensa del català en què “demanen als alumnes que s’assenyali professors universitaris que imparteixen les classes en espanyol”.

Publicitat

Segons Hablamos Español, els “delators” donaran el consentiment per a l’ús de les seves dades, “però no és el cas dels professors, que podrien passar a formar part d’un llistat que podria ser utilitzat per obtenir dades i intimidar-los”. De manera, que s’han iniciat acusacions sobre fets que consideren que podrien arribar a ocórrer, però dels quals no en tenen cap prova raonable que ho justifiqui.

Amb aquesta premissa, l’entitat de defensa del castellà ha demanat a l’AEPD que “investigui” si les dades dels professors s’incorporen a un altre arxiu sense el seu consentiment. A més, l’agrupació subratlla que en aquesta iniciativa “dissenyada per delatar els professors que utilitzin l’espanyol”, hi participen, a més de Plataforma per la Llengua, “altres entitats “de tall hispanòfob i pancatalanista”, com l’anomenada Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans”. Caldria investigar també si aquestes associacions són catalanofòbiques, ja que queda recollit en la legislació europea la protecció de les llengües minoritàries i amb el seu plantejament semblen incomplir aquesta normativa.

El dijous de la setmana passada aquestes tres entitats anunciaven una campanya per recollir queixes al voltant de la “vulneració dels drets lingüístics” a les universitats i fer front a l'”emergència” que viu el català. Les tres organitzacions van posar en marxa un portal web -el que ara denuncia Hablamos Español- que recull les denúncies dels estudiants quan alguna assignatura no s’imparteix en català tal com posa al pla docent, perquè hi ha manca d’oferta d’assignatures en català o quan vegin vulnerats els seus drets lingüístics per qualsevol motiu.

Et pot interessar  El SAGA supera els 8.000 visitants en la tercera edició i es consolida com el saló en català de referència de videojocs

Les tres organitzacions alertaven en el moment de presentar la iniciativa que el català està en “regressió” a les aules i exigien que es garanteixi el mínim del 60% dels grups impartits en català. Per tant, sembla que les associacions en contra que s’apliqui el català a les aules, també estan en contra de la qualitat en l’Educació Superior, atès que el que reclamaven les entitats és que aquelles assignatures que es complís el que deia el pla docent que és que aquestes matèries s’impartien en llengua catalana.

Cal recordar que hi ha una política lingüística establerta per l’Estatut d’Autonomia que s’hauria de complir. Per tant, caldria recordar a aquestes entitats tan legalistes, en comptes de posar-se en contra de les mesures que busquen el compliment de la legalitat, si el que volen és complir la llei haurien de donar-li suport, ja que en un Estat de Dret, no s’hauria de poder denunciar a les entitats pel que podrien arribar a fer.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut