Edició 2218

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de agost del 2024
Edició 2218

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 21 de agost del 2024

GREU | Denuncien una agressió catalanòfoba a una treballadora durant les Festes de Gràcia

Un home va agredir verbal i físicament la treballadora perquè l'havia atès en català, mentre el local lamenta que aquesta és l'altra cara de la "turistificació"

|

- Publicitat -

La catalanofòbia continua a l’ordre del dia, i ha arribat també a les festes populars de Catalunya. El passat dissabte 17 d’agost, durant les festes del barri de Gràcia de Barcelona, la treballadora d’un restaurant va ser víctima de l’extremisme espanyolista quan va atendre en català un client, que va reaccionar de forma violenta tant verbal com físicament contra la treballadora. El restaurant ha emès un comunicat en el qual exposa i condemna els fets, però també reivindica la importància de continuar parlant i mantenint viva la llengua en un context de turistificació i gentrificació. 

Publicitat

Els fets van tenir lloc la nit del passat dissabte 17 d’agost a la barra del bar-restaurant ‘el Resolís’, situat al carrer de Tordera, en plena Vila de Gràcia. Tal com ha exposat el local, una companya va rebre una agressió catalanòfoba darrere la barra, quan una persona que volia consumir va insultar la noia amb un discurs classista pel fet que l’havia atès en català. El bar també exposa que l’agressor va intimidar i intentar agredir físicament la noia, arribant fins i tot a tractar de saltar la barra per a accedir a l’espai de les treballadores, fet que va violentar la resta de companys i companyes que hi havia treballant. Tot això, mentre l’agressor cridava i insultaa els i les organitzadores.

Davant aquest lamentable fet, el Resolís s’ha mostrat contundent. “La majoria d’agressions lingüístiques arreu del món associen les llengües a rols de poder i classistes. Qualsevol actitud que denigri una llengua per tapar relacions d’opressió ens trobarà de cara” rebla el local al comunicat.

El local, que forma part de ‘La Barraqueta’, l’Ateneu Popular de Gràcia, lamenta que aquesta agressió lingüística contra el català és també “una altra cara de la gentrificació i la massificació de les festes“. “Que ningú pensi que farem una passa enrere, per més expats i turistes que arribin a la Vila, en l’ús i la defensa de la nostra llengua” conclou el Resolís al comunicat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut