Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Giró, sobre la querella per l’Operació Catalunya: “Van ser anys on no es va jugar net”

|

- Publicitat -

L’exconseller d’Economia Jaume Giró ha confirmat que el pròxim dilluns, 6 de març, presentarà una querella contra Villarejo, Cospedal, Fernández Díaz i Martínez per l’Operació Catalunya, l’entramat organitzat pel govern del PP amb l’objectiu de desacreditar el moviment independentista i els seus representants. Així ho ha confirmat el mateix Giró a RAC1, tot apuntant que feia temps que tenia pensat presentar-la i que, si bé no té “moltes esperances”, treballarà per “arribar fins al màxim que pugui”. L’Operació Catalunya s’investiga per primera vegada per la via judicial després que l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, presentés un recurs a la justícia madrilenya en el qual feia palès la relació entre la trama i la seva condemna a 2 anys de presó preventiva.

Publicitat

“Presentaré algunes proves noves i documentació sobre els pseudoinformes policials que feia aquesta policia pseudopatriòtica“, ha avançat l’exconseller d’Economia i exdirector general adjunt de CaixaBank, que també ha reconegut que era “plenament conscient” de l’espionatge a la seva vida privada.

Sobre els seguiments que va patir quan encara dirigia CaixaBank, Giró ha explicat que “fins i tot una persona del meu àmbit familiar va poder fotografiar un dels empleats que estava fent seguiment de mi i del meu entorn proper, al voltant de casa meva”. L’exconseller ha reconegut que aquest espionatge li “afectava de moltes maneres”, tot i que ha matisat que sabia que “no era l’únic” i que, a més, “no li agrada el victimisme”.

“Com que el camí de la fiscalia de Madrid no ha funcionat, hem decidit engegar una altra via. Van ser anys on no es va jugar net”, ha sentenciat Giró, que no ha volgut avançar els delictes concrets de la querella, ni tampoc quines noves proves aportarà. “Algun periodista segur que ha vist alguna d’aquestes proves, i també persones rellevants de la societat civil espanyola. Formar part del procés independentista et posava sota sospita, i es va jugar amb la reputació de molta gent“, ha recordat. “Hi ha una sèrie d’injustícies i greuges a Catalunya que no sé si mai resoldrem, però que hem de denunciar-les i fer que no s’oblidin. Per això aquesta querella al jutjat d’instrucció de Madrid”, ha insistit Giró. “Que la gent sigui conscient que tenim un Estat que en el tema català no compleix els mínims requisits d’una democràcia, i l’Operació Catalunya n’és un clar exemple”, ha sentenciat.

Et pot interessar  La Moncloa compleix amb Junts i deroga l'article que permet aturar causes quan es presentin prejudicials a Europa

Finalment, Giró ha obert la porta al president de la Generalitat Artur Mas a sumar-se a la querella en un futur. “Mas té motius per fer-ho, però és una decisió personal i s’ha de respectar tant si ho fa com si no”, ha valorat l’exconseller d’Economia. “Posar una querella no és una tasca còmoda, a mi no em ve de gust i tinc altra feina. Mai n’havia posat cap ni me n’han posat, no és agradable per a ningú”, ha conclòs Giró.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut