Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

García-Castellón rebutja que Marta Rovira declari des de l’exili pel cas de Tsunami Democràtic

L'insta a fer-ho des de Barcelona, on li recorda que té el domicili tot i que no se la va poder localitzar

|

- Publicitat -

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón, que instrueix la causa per un suposat delicte de terrorisme comès pels organitzadors del Tsunami Democràtic, ha rebutjat que Marta Rovira declari per videoconferència pel cas de Tsunami Democràtic. Rovira, igual que molts dels investigats pel Tsunami, va haver d’exiliar-se arran de les acusacions de terrorisme i les poques garanties que es tractés d¡’un judici just i imparcial, tenint en compte les irregularitats de la fase d’instrucció, i la fixació del jutge per fer-los declarar i condemnar-los abans que s’aprovi la llei d’amnistia.

Publicitat

El jutge és coneixedor d’aquesta realitat, però ha preferit ignorar-la per complet. En una providència, el magistrat afirma que no hi ha marge per fer la declaració a distància perquè aquesta modalitat està pensada per agilitzar procediments o quan el desplaçament dels investigats sigui impossible. En aquest sentit, García-Castellón recorda que el domicili de Rovira està ubicat a Barcelona, de manera que no procedeix que declari de manera telemàtica. Al mateix text, García-Castellón acorda ajornar ‘sine die’ la declaració de Josep Lluís Alay prevista per al 22 de maig.

L’advocat d’Alay i també de Carles Puigdemont a la mateixa causa, Gonzalo Boye, havia demanat l’ajornament de les declaracions previstes la setmana que ve perquè el 22 de maig ell té un judici a la mateixa Audiència Nacional on hi ha un pres, cosa que fa que la causa sigui preferent.

Et pot interessar  Rovira avisa el PSC i Junts: "A finals de juliol s'acaba el temps per arribar a un preacord amb ERC"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut