Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

García-Castellón dona 10 dies a les parts perquè es pronunciïn sobre l’aplicació de l’amnistia en el ‘cas Tsunami’

Bona part de les defenses ja han fet aquest dimarts la petició perquè s'amnistiï els represaliats injustament en aquesta causa

|

- Publicitat -

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha dictat una providència on dona deu dies a les parts personades a la causa del Tsunami Democràtic perquè l’informin sobre si consideren o no que cal aplicar la llei d’amnistia. El jutge assenyala que d’acord amb el que estableix la llei, els jutges han de determinar si la norma s’aplica o no als casos concrets, i ho poden fer d’ofici o a instància d’una part o de la fiscalia, però sempre després d’escoltar els arguments del Ministeri Fiscal i la resta de parts personades. Bona part de les defenses ja han fet aquest dimarts la petició perquè se’ls apliqui.

Publicitat

En aquesta causa estan investigats Marta Rovira, Josep Lluís Alay, Oleguer Serra, Josep Campmajó, Marta Molina, Oleguer Serra, Oriol Soler, Xavier Vendrell, Jesús Rodríguez, Jaume Cabani i Nocola Flavio Guilio.

Part de les defenses ja han demanat aquest dilluns l’aplicació de la llei. Són els casos de Marta Rovira, Marta Molina i Vendrell -a través d’ERC- i d’Oleguer Serra, membre de la junta directiva d’Òmnium. Gonzalo Boye, que porta el cas d’Alay, esperarà al fet que el magistrat actuï abans de fer el pas.

Malgrat que la causa es va començar a instruir el 2019, no va ser fins al novembre del 2023 que el jutge va decidir investigar els fets com a terrorisme, suposadament per esquivar els efectes de la llei d’amnistia que aleshores s’estava negociant.

Et pot interessar  El TSJC denega l’amnistia a Mas, Ortega i Rigau per la consulta independentista del 9-N
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut