Edició 2239

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 11 de setembre del 2024
Edició 2239

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 11 de setembre del 2024

Forcadell reclama una “renovació” de lideratges: “Els del 2017 hem de fer un pas al costat”

Lamenta la situació que travessa ERC i veu "difícil" recosir la relació entre Oriol Junqueras i Marta Rovira

|

- Publicitat -

L’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha enviat un missatge a ERC, després que s’hagi declarat la guerra entre els seus dirigents, Oriol Junqueras i Marta Rovira, arran de l’escàndol pels cartells dels Maragall. En una entrevista a Ser Catalunya aquest dimarts, la també exlíder de l’ANC s’ha mostrat partidària d’una “renovació” no només a les files republicanes, sinó de “totes les persones que vam estar al capdavant el 2017″, fet que també inclou Junts.

Publicitat

“Calen nous lideratges, totes les persones que vam estar al capdavant el 2017 hauríem de fer un pas el costat, però jo no soc qui per dir que han de fer ni el president Puigdemont ni Junqueras. Jo personalment crec que cal renovació, però cadascú ha de prendre les seves decisions” ha expressat Forcadell.

Sobre la pugna interna entre Oriol Junqueras i Marta Rovira pel lideratge d’ERC, Forcadell ha dit que veu “difícil” recosir la relació entre els líders republicans, tot i que ella afirma que ho ha estat intentant. L’expresidenta de l’ANC i del Parlament ha confirmat que se li ha demanat encapçalar la candidatura alternativa a Junqueras, petició que ella mateixa ha rebutjat perquè xoca amb la seva defensa de la renovació de lideratges. “M’hi descarto i és molt difícil que em puguin convèncer. En política has de ser honesta i coherent. Jo crec que la gent que estava al capdavant durant el referèndum de l’1-O ens hem de retirar perquè no ho hem fet bé” ha reiterat.

Així mateix, ha reclamat que ERC “aprengui dels errors” de la pugna interna del 2008, tot mostrant-se decebuda per l’estat en què es troba el partit a nivell intern. “La militància està decebuda i trista, jo també. Dins el partit hi ha molts egos i estic enfadada en general” ha expressat Forcadell.

Et pot interessar  Nogueras, contundent: “Se’ns ha estat venent un concert inexistent. ERC ha mentit i els socialistes han callat”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut