Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024
Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024

Forcadell admet que ha rebutjat formar part d’una candidatura d’ERC al congrés: “En política s’ha de ser coherent”

Avisa que els electors dels republicans tenen una confiança "mínima" amb el PSC i recorda que més del 44% va votar en contra de la investidura d'Illa

|

- Publicitat -

L’expresidenta del Parlament i de l’ANC, Carme Forcadell, ha explicat que ha rebutjat formar part d’una candidatura d’ERC de cara al congrés del 30 de novembre. “En política s’ha de ser coherent. Si dic que els del 2017 han de fer un pas al costat, jo hi estava, per tant també he de fer un pas al costat”, ha argumentat en una entrevista a TV3. Forcadell ha assegurat que li va saber greu i li van doldre les declaracions de l’expresident Oriol Junqueras des d’Olesa de Montserrat. D’altra banda, ha avisat que els electors d’ERC tenen una confiança “mínima” amb el PSC, a qui perceben com el partit del 155. I ha recordat que més de 44% va votar en contra de la investidura de Salvador Illa en la consulta interna.

Publicitat

“El que ha passat a ERC m’ha sabut molt greu. Hi havia moltes persones que de tot allò tampoc en sabíem res. Fa quedar malament al partit i és un partit que no s’ho mereix”, ha dit Forcadell.

Tot i admetre que el partit no ha gestionat bé la crisi interna, està convençuda que “no hi ha cap estructura B” sinó contractes per una “campanya paral·lela”. S’ha referit als cartells que relacionaven els Maragall amb l’alzheimer com una “cosa horrorosa” i entén que Ernest Maragall hagi deixat el partit.

Pel que fa a les candidatures que aspiren a liderar ERC després del congrés, Forcadell no ha volgut explicar quina li va oferir formar-ne part i ha insistit que ho ha rebutjat “per prudència”. També s’ha mostrat “molt enfadada” perquè cap de les 4 actuals candidatures no està liderada per una dona.

Et pot interessar  Nova Esquerra Nacional aposta per diferenciar la presidència d'ERC del cap de llista a les eleccions al Parlament

Preguntada per la situació actual de l’independentisme 7 anys després de l’1-O, Forcadell considera que hi ha “desafecció, desorientació i desil·lusió” en el moviment independentista. I ho atribueix a la repressió però també a la falta d’unitat i les baralles internes. Tot i així, ha assegurat que ella no llença la tovallola per intentar reconstruir la unitat de l’independentisme.

Concretament, sobre l’ANC, creu que no té la transversalitat que tenia l’entitat quan ella la liderava però ha apuntat que està en el camí de recuperar-la.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut