Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024
Edició 2209

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 12 de agost del 2024

Feijóo creu que la investidura d’Illa deixa un escenari “pitjor que abans del procés”: “És una emergència nacional”

El líder popular diu que Sánchez va permetre la fugida de Puigdemont i que cal preparar-se per un referèndum

|

- Publicitat -

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, creu que la investidura de Salvador Illa com a president del Govern després dels pactes entre PSC i ERC per un nou finançament català deixa un escenari “pitjor que abans del procés”. “Estem davant d’una emergència nacional”, ha assegurat el líder popular en una entrevista a la COPE, en la qual ha anunciat que la intenció de reunir els presidents autonòmics al setembre per tractar la resposta a aquest “desafiament”. Feijóo ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de permetre la fugida de Puigdemont i ha afirmat que ara cal preparar-se per un referèndum fruit dels pactes dels socialistes i els independentistes.

Publicitat

“Semblava impossible que estiguéssim parlant del concert i ja ho estem fent. Semblava impossible que Puigdemont tornés tranquil·lament i ha passat. Ara toquen els acords per al referèndum”, ha dit Feijóo, que ha reaparegut en una entrevista radiofònica després d’estart uns dies convalescent.

Segons el líder del PP, la situació després de la investidura d’Illa és “pitjor que abans del procés” perquè els independentistes només manaven a Catalunya i “ara també a Espanya” pels suports que l’executiu estatal necessita d’ERC i Junts per tirar endavant les polítiques de govern. “El president del govern ho és mentre vulguin els independentistes. No es compleix la constitució, s’ha derogat verbalment i se’n fa una altra verbalment”, ha subratllat.

A parer del president popular, els pactes entre Illa i ERC són “el mateix” que els acords firmats per Sánchez ara fa un any per ser president del govern espanyol però ha admès que és possible que el nou finançament no acabi sent el que s’ha promès. “Sánchez acostuma a enganyar i va enganyar Puigdemont amb una amnistia tramposa. És possible que vulgui mentir als independentistes amb el concert però el que està clar és que no hi ha línies vermelles i que hem d’estar preparats perquè aquest referèndum s’inclogui a l’agenda”, ha indicat.

Et pot interessar  ERC posa un ultimàtum al PSC: amenaça d'"aixecar-se de la taula" si no hi ha un preacord "a finals de juliol"

Feijóo ha reiterat la crida a tota la classe política davant del “desafiament històric” actual i ha assegurat que activaran “tots els mecanismes constitucionals, estatutaris i d’activitat política perquè els espanyols continuïn mantenint l’Estat de Benestar i no el derogui un senyor amb una enorme ambició que és mantenir-se al govern”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut