Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Feijóo acusa el PSOE de portar cinc mesos intentant encaixar l’amnistia “a cops de martell” per no perdre el poder

Exigeix el retorn de Puigdemont a canvi de "parlar de reconciliació"

|

- Publicitat -

El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, ha acusat el PSOE de portar cinc mesos intentant encaixar l’amnistia a “a cops de martell” i “insultant” tothom “simplement per mantenir-se en el govern”. Ho ha dit des d’un míting a Galícia, on ha assegurat que dedicarà la resta la vida a evitar que el nacionalisme “fracturi” Espanya. Ha assegurat que l’amnistia sempre ha estat per a ell “una línia vermella”, mentre que per a Pedro Sánchez “una oportunitat”. D’altra banda, ha acusat el president de preferir “aniquilar” el seu partit i “trair” els seus votants amb l’objectiu que no governin els populars a Galícia. De fet, ha assegurat que el “multipartit” format per PSOE, BNG, Podem i Sumar només té l’objectiu d’evitar la majoria absoluta del PP.

Publicitat

I és que Feijóo ha afirmat que la resta de partits “saben que perdran” i per això busquen evitar la majoria absoluta dels populars. Ha contraposat el projecte d’estabilitat que ofereix el PP amb la “senda desconeguda” de les forces polítiques de l’oposició i el que suposaria el govern “més inestable de la història”.

Ha alertat també que portarien a Galícia “problemes de convivència importants”. “L’única garantia perquè Galícia no entri en l’aventura en que han entrat la política catalana i la basca és no deixar governar als socis del BNG”, ha manifestat. Un BNG que ha assegurat que l’únic que faria seria “importar” les polítiques d’ERC i Bildu a Galícia.

En aquest sentit, ha dit que el PSOE ha abandonat el seu candidat i ara “treballa” per la candidatura del bloc nacionalista. Feijóo s’ha mostrat convençut que la majoria de votants socialistes no volen que una nacionalista governi Galícia, ni que els seus vots serveixin per imposar el gallec per sobre del castellà ni tenir un govern liderat per un partit en contra de la Constitució.

Et pot interessar  Juvillà renuncia a l'amnistia perquè porta la seva causa al TEDH

Feijóo ha reiterat que Junts els va oferir el seus vots per investir-lo president “a canvi de l’amnistia” però ha defensat que no va trigar ni un dia en rebutjar-ho. Ha afegit que ho van fer perquè acceptar l’amnistia “no cap a la constitució i és il·legal” i perquè trencava el principi d’igualtat davant la llei. “L’amnistia sempre va ser una línia vermella”, ha insistit. Així, ha defensat que ell va posar per davant els seus principis al fet de poder ser president.

A favor de la reconciliació amb unes condicions “mínimes”

Feijóo s’ha continuat referint a la política del govern espanyol amb Catalunya assegurant que està a favor de la reconciliació però sempre i quan es compleixin unes condicions “mínimes”. Ha assegurat que això no pot passar per la “impunitat” sinó per l’exigència de compliment de les lleis “costi el que costi”.

Ha dit també que ell no és jutge i per això no s’atreveix a qualificar què és i què no és terrorisme. En aquest sentit, ha demanat que es deixi treballar jutges i fiscals i als que demanen els indults “que verbalitzin el seu penediment”. S’ha referit també a Carles Puigdemont, a qui ha tornat a exigir que torni a l’estat i se sotmeti als tribunals espanyols. “Si es compleix tot això, parlem de reconciliació”, ha declarat.

Per últim, ha aprofitat per fer una crida a la participació ja que ha recordat que les majories absolutes són molt difícils i hi ha molt en joc diumenge vinent, com per exemple evitar un govern “hipotecat”.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut