Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024
Edició 2260

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 02 de octubre del 2024

Expulsat al Marroc un dels gihadistes condemnats pels atemptats del 17-A de Barcelona i Cambrils

Estava en llibertat després d'haver complert la sentència del Suprem, que el mateix tribunal va rebaixar de 8 anys a 18 mesos de presó

|

- Publicitat -

Un dels terroristes gihadistes condemnats pels atemptats a Barcelona i Cambrils el 2017 va ser expulsat al Marroc, segons ha avançat ‘El País’ i ha confirmat l’ACN. El ministeri de l’Interior espanyol va expulsar el passat mes d’abril Said Ben Iazza, un dels tres gihadistes condemnats, després que el Tribunal Suprem dictés la sentència definitiva contra ell i se li revoqués el permís de residència. Ben Iazza estava en llibertat després d’haver complert la sentència imposada per l’alt tribunal espanyol, la qual va passar de 8 anys de presó a 18 mesos.

Publicitat

Said Ben Iazza va ser condemnat inicialment a vuit anys de presó acusat de col·laboració amb organització terrorista. Tot i que no va participar directament dels atemptats terroristes, el jutge va determinar que Ben Iazza va deixar una furgoneta als membres de la cèl·lula de Ripoll i va proporcionar-los documentació que van fer servir per comprar material explosiu. No obstant això, posteriorment l’alt tribunal va rebaixar-li la pena a 18 mesos de presó en considerar que va actuar per imprudència. Un cop complerta, Ben Iazza va sortir en llibertat.

L’expulsió va tenir lloc el passat mes d’abril arran de la revocació del seu permís de residència, i poc després el Tribunal Suprem (TS) dictés la sentència definitiva sobre els fets del 17-A.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut