Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024
Edició 2245

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 17 de setembre del 2024

Èxit rotund dels cursos de català a Andorra: les places s’esgoten en tan sols 15 minuts

S'han exhaurit les places de tots els nivells, fins i tot els més avançats (B2 i C1)

|

- Publicitat -

La ciutadania d’Andorra ha arrasat amb les places pels cursos de català en format presencial que ofereix el Govern d’Andorra, les quals van esgotar-se en temps rècord: tan sols 15 minuts. Prop de 1.000 persones van inscriure’s als cursos del nivell més bàsic per aprendre la llengua, pels quals hi ha només 700 places; l’executiu andorrà, tanmateix, ha assegurat que té capacitat per cobrir tota aquesta demanda.

Publicitat

Les inscripcions als cursos de català van obrir-se el passat dimarts al matí, i havien de romandre obertes durant una setmana, és a dir, fins dimarts vinent. Tanmateix, centenars de persones que van connectar-se per tal d’assegurar-se un lloc al curs, i les places es van acabar esgotant. En el millor dels casos, les places van exhaurir-se en una hora; en el pitjor, en 15 minuts.

El director del departament de Política Lingüística, Joan Sans, ha assegurat que aquesta alta demanda no és cap novetat. “L’allau és anual” ha afirmat, tot apuntant que, malgrat l’allau, “tothom acaba recol·locat, l’any passat els centres de català van absorbir 3.000 alumnes. És una opció que als alumnes els va bé perquè és més lliure d’aprenentatge i més personalitzada”.

La majoria d’inscripcions eren pels cursos de català presencials, tot i que també es va facilitar la inscripció en línia als cursos virtuals, com els dels nivells A1, A2 i B1. Els cursos dels nivells més avançats, B2 i C1, també han exhaurit les places. De moment, les places pels nivells des de l’A1 fins al B1 estan esgotades. Ara, però, s’haurà de comprovar que un usuari no s’hagi inscrit més d’una vegada; una vegada feta la comprovació, i si encara queden usuaris en llista d’espera, se’ls contactarà, un per un per informar-los de les opcions que tenen per a cursar català.

Et pot interessar  El Sindicat de Manters denuncia les dificultats d'inscriure's a classe de català: “És més difícil que aconseguir entrades per a Oasis”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut