Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024
Edició 2273

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 16 de octubre del 2024

Estrada (CUP): “Illa pregona una normalitat falsa. Continua la repressió malgrat no hi ha afusellaments, afortunadament”

Els anticapitalistes reivindiquen la “defensa dels obrers” que va fer Companys com a motor d’alliberament

|

- Publicitat -

La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Laia Estrada, ha aprofitat la participació del partit a l’ofrena a la tomba de Lluís Companys en l’aniversari del seu assassinat per a carregar contra l’actual president de la Generalitat, Salvador Illa. En aquest sentit, s’ha compromès a “combatre la falsa normalitat que pregona el nou govern d’Illa”. “És una normalitat falsa perquè la repressió no ha acabat. Continua havent-hi repressió malgrat no hi hagi afusellaments, afortunadament. Repressió contra el moviment independentista però també contra el feminista, el sindical i els moviments populars de defensa del dret a habitatge”, ha dit.

Publicitat

Segons la CUP, per a Illa “la normalitat consisteix en acceptar que som espanyols, oprimits per l’Estat, més desposseïts de drets i empobrits, i sense protestar”. Així, els anticapitalistes han volgut aprofitar l’homenatge a Companys per a reivindicar la seva “doble” lluita per l’alliberament nacional i la justícia social i obrera. “Reivindiquem Companys com el president que va patir la repressió més crua per part del franquisme. Però també el Companys advocat que junt amb altres defensaven els obrers que lluitaven per una major justícia social”, ha dit.

I és que per a Estrada, “si l’independentisme no és capaç de liderar la lluita pels drets de la majoria social no és possible un alliberament nacional, i tampoc una transformació social en un Estat que defensa amb la mateixa intensitat els interessos de l’Ibex 35 que la monarquia o la unitat del regne”.

Et pot interessar  Manifest @FocNou_ERC 15 d’octubre de 2024
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut