Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Estrada avisa ERC que facilitar la investidura d’Illa seria una “presa de pèl”

L'anticapitalista, que aquesta tarda es reunirà amb Puigdemont, també vol que el líder de Junts expliqui "a canvi de què aconseguirien l'abstenció del PSC"

|

- Publicitat -

La cap de files de la CUP, Laia Estrada, ha avisat ERC que seria una “presa de pèl a la gent” que facilitessin una investidura de Salvador Illa, després de dir en campanya que només investirien un president que “posés les bases” per un referèndum i per un pacte fiscal. Estrada, que aquest dimecres ha concedit la primera entrevista després de la patacada de la CUP el 12-M, ha analitzat la situació política actual a Catalunya així com els mals resultats de la seva formació, a la vegada que també ha abordat els possibles pactes postelectorals que s’hauran de tancar per tal de formar el nou Govern.

Publicitat

Estrada ha deixat clar que “en cap cas” la seva formació se sumaria a un hipotètic tripartit; també ha insistit que descarta fer Salvador Illa president, perquè assegura que “s’apropa molt més” a Albert Rivera que a Pasqual Maragall. La diputada insisteix que l’eix nacional i l’eix social són indestriables per la CUP i remarca, però lamenta que els grans consensos socials no tenen cabuda a la Constitució espanyola, tal com ha quedat demostrat cada vegada que s’ha intentat legislar en matèria feminista, ecologista o d’habitatge, avenços que la justícia espanyola ha tombat sistemàticament. “Em fa gràcia que acusin la CUP d’avantposar l’eix nacional quan els Comuns també tenen en comú amb el PSC l’eix nacional” ha dit.

La cap de files de la CUP, d’altra banda, també s’ha mostrat “escèptica” respecte a la candidatura de Carles Puigdemont, perquè aquesta requereix l’abstenció del PSC. Laia Estrada ha explicat que “han de parlar” amb Carles Puigdemont i els ha d’explicar “a canvi de què aconseguirien aquesta abstenció” dels socialistes, però ha reiterat que “no els quadra”. Malgrat tot, Puigdemont i una delegació de la CUP es reuniran de forma telemàtica aquesta setmana. Amb tot, però, insisteix que la CUP “no facilitarà un Govern per restituir l’antiga Convergència”.

Et pot interessar  ERC reivindica el decret sobre pisos turístics que permet a Collboni no renovar llicències de pisos turístics

La diputada anticapitalista ha assegurat que des de la CUP se senten molt “responsables” que s’hagin “frustrat les expectatives” socials i nacionals dels darrers anys. Tanmateix, ha apuntat que el 12-M “no només” la CUP va tenir “mals resultats”, sinó que el conjunt de les esquerres i l’independentisme va veure’s afectat, tenint en compte que excepte Junts, ERC i Comuns van perdre escons i vots.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut