Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Estirada d’orelles de Santiago Niño Becerra al Cercle d’Economia per ignorar flagrantment el finançament i l’espoli fiscal a les darreres reunions

Xifra en 420.000 milions d'euros el deute i lamenta que els dirigents del Cercle no l'abordessin amb el Govern espanyol a la reunió

|

- Publicitat -

L’economista català Santiago Niño Becerra ha carregat contra les darreres trobades i reunions celebrades pel Cercle d’Economia a Barcelona, i ha lamentat que els participants, entre ells polítics com el ministre espanyol d’Economia Carlos Cuerpo, o el president espanyol, Pedro Sánchez, entre altres, preferissin ignorar el principal problema que té Catalunya: el dèficit fiscal. En una entrevista a TV3, Niño Becerra ha assegurat que Catalunya té un dèficit acumulat de 240.000 milions d’euros constants, i, comptant també el deute, ha xifrat en 420.000 milions el dèficit acumulat. “Per què no es va parlar d’això a la reunió del Cercle d’Economia?” s’ha preguntat l’economista.

Publicitat

Becerra ha intervingut a TV3 per a valorar la reunió que la setmana passada el Cercle d’Economia va mantenir a Barcelona, que va abordar qüestions com la millora del finançament, pactat entre el Govern espanyol i els partits independentistes d’ERC i Junts. Precisament, ha matisat que del que s’hauria de parlar sobre la reunió del Cercle és, precisament, el que no es va dir. “Es va parlar de productivitat, que em sembla fantàstic perquè ja toca; es va parlar també de l’OPA del Banc Sabadell, però el tema del finançament, es va surfejar” ha dit Becerra.

L’economista no entén com pot ser que el teixit empresarial català, així com el president del Cercle d’Economia i les dues vicepresidentes, no preguntessin als membres del Govern espanyol sobre l’infrafinançament, el dèficit fiscal i l’espoli, o sobre el deute acumulat de l’Estat espanyol amb Catalunya. “Van tenir davant el ministre d’economia Carlos Cuerpo, a qui podien haver preguntat de tot. Estava la burgesia catalana, el gran empresariat, al marge del president i les dues vicepresidentes del cercle. I no es va fer”. També ha criticat que tampoc no preguntessin a Sánchez sobre la millora de finançament promesa, la qual el president espanyol va assegurar que s’aplicaria segons el que diu l’Estatut (retallat) de Catalunya.

Et pot interessar  ERC avisa Sánchez que el finançament singular ha de situar Catalunya "fora del règim comú": "Que no emboliqui"

“La cosa lògica és que allò hagués sortit en tromba. [El deute] és el principal problema. Des del 1980 Catalunya té un dèficit acumulat de 240.000 milions d’euros constants. Comptant el deute, al voltant de 420.000 milions. I això no es va parlar a la reunió del Cercle d’Economia. Per què? El primer sorprès vaig ser jo” ha dit Niño Becerra durant l’entrevista.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut