Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

Espanya va exportar armes a l’Aràbia Saudita per més de 270 milions entre 2018 i 2019

|

- Publicitat -

Espanya va exportar armes a l’Aràbia Saudita per valor de més de 270 milions d’euros entre els anys 2018 i 2019, segons els informes que aquest dilluns presentarà al Congrés la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Margarida.

Publicitat

En concret, els documents detallen que les vendes d’armes a l’Aràbia Saudita l’any 2018 van ascendir a 235,3 milions d’euros, mentre que les de 2019 van arribar a un import de 35,4 milions. Tot el material va tenir com a destí les Forces Armades i la Policia.

La venda de major import van ser dos avions de transport militar i munició, per 190, 5 milions, en 2018; però la indústria espanyola també va exportar a l’Aràbia Saudita granades de morter, munició d’artilleria, bombes guiades làser d’aviació, sistemes porta morters o elements per avions, entre d’altres. Tot això sense comptar que el rei emèrit Juan Carlos I va recuperar bona part d’aquesta inversió en armes per les comissions que va cobrar amb la construcció de l’AVE a la Meca, entre d’altres.

Aquestes vendes es van mantenir malgrat la implicació de l’Aràbia Saudita a la guerra de Iemen, a la qual el mateix Felipe VI va donar suport, i les peticions d’organitzacions no governamentals que es paralitzessin les exportacions d’armes. Espanya també va vendre armes als Emirats Àrabs Units, un altre dels països implicats en aquest conflicte armat.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut