Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024
Edició 2255

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 27 de setembre del 2024

ERC retreu al govern de Collboni que només una cançó del piromusical de la Mercè fos en català

El grup municipal creu que la tria de cançons reflecteix "una preocupant falta de compromís del consistori amb la promoció del català en actes públics"

|

- Publicitat -

El grup municipal d‘Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona retreu al govern de Collboni que només una cançó de la quinzena que van formar el piromusical de la Mercè fos en català. De fet, el grup ha presentat un prec a l’executiu municipal perquè doni explicacions sobre la presència limitada del català en la selecció musical del piromusical d’enguany. A més, ERC demana al govern socialista quines mesures pensa adoptar per assegurar una presència adequada de la llengua catalana en futurs esdeveniments, com l’espectacle pirotècnic de la Mercè.

Publicitat

El grup demana que l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) tingui en compte aquest criteri en la programació d’activitats culturals per tal de garantir “la promoció i normalització de la llengua catalana en l’àmbit festiu i cultural de la ciutat”.

La situació viscuda en el piromusical d’enguany, afirmen els republicans, “no s’ajusta al mandat de fomentar l’ús del català en les activitats culturals municipals, tal com estableixen tant la Carta Municipal de Barcelona com el Reglament d’Ús de la Llengua Catalana”.

El regidor Jordi Castellana creu que la tria de cançons reflecteix “una preocupant falta de compromís del consistori amb la promoció del català en actes públics de gran abast i impacte”.

Després que l’any passat fos el Sónar qui signés la selecció musical per commemorar el seu 30è aniversari, en aquesta edició la tria musical la va fer Rosalía.

Et pot interessar  El Senat rebutja una proposta d'ERC per permetre que es pugui debatre en català
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut