Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024
Edició 2211

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 14 de agost del 2024

ERC referma el seu rol d’oposició a Barcelona i critica la “competència” entre TriasxBCN i BComú per entendre’s amb Collboni

Els republicans volen "marcar el camí" per fer polítiques progressistes davant la "deriva conservadora" del PSC

|

- Publicitat -

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona referma el seu rol d’oposició. “Avui tenim una imatge més clara d’on som i el rol que correspon a cadascú”, ha dit en roda de premsa aquest divendres el líder municipal, Ernest Maragall, que ha comparegut acompanyat de la portaveu del grup, Elisenda Alamany. Maragall ha reivindicat que no poden estar “pendents” de la cursa “desvergonyida” d’alguns grups per entrar al govern i ha criticat la “competència” entre TriasxBCN i BComú per entendre’s amb Collboni. D’altra banda, Maragall i Alamany han carregat contra el govern socialista per la “deriva conservadora” que creuen que ha mostrat durant l’estiu.

Publicitat

En aquest sentit, han assegurat que des d’ERC volen “marcar el camí” i ser garantia de polítiques progressistes. En paral·lel, ERC ha assenyalat que ara com ara no hi ha hagut converses, ha demanat als comuns que no parlin per ells i s’han mostrat prudents de cara a “no avançar pantalles” sobre acords. Els regidors sí que han apuntat que l’executiu de Collboni en minoria no té “perspectives d’estabilitat” i s’han refermat en el seu rol d’oposició.

ERC referma el seu rol d’oposició

Maragall ha explicat que volen fer una oposició “decidida a concretar la crítica” però també una oposició per “desplegar propostes i prendre la iniciativa”. Els republicans han apuntat que l’executiu municipal “viu al dia” sense tenir un projecte per a la ciutat. Han criticat una política “de gesticulació” i “seguidisme d’uns determinats poders econòmics”.

Segons Alamany, les darreres setmanes han vist “amb molta preocupació” la “deriva” de Collboni i la “feblesa” d’un govern que consideren que és “provisional”. Entre les crítiques, els republicans han mencionat la “persecució” a la venda ambulant en el context de l’anomenat Pla Endreça, el “desmantellament” de part de l’obra del govern anterior amb els comuns, com és el cas del carrer Pelai, o el fet que no hi hagi una regidoria d’habitatge. “Hem vist que l’acció política de l’estiu ha estat condicionada més per les tesis del senyor Sirera”, ha dit fent referència als vots del PP que van permetre la investidura de Collboni. A més, també han assenyalat la manca de “llegat” de la Vuelta.

Et pot interessar  Illa reunirà els consellers a Poblet al setembre per marcar les "línies estratègiques" del nou Govern

Per tot plegat, han defensat que faran oposició de forma “clara” posant sobre la taula temes com l’habitatge, la rehabilitació urbana, les polítiques de mobilitat i transport públic o la recuperació de drets civils i polítics, incloent-hi la qüestió del català i el seu ús.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut