Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

ERC reclama el traspàs de la gestió del bo cultural per a joves i carrega contra la inclusió de la tauromàquia al catàleg de l’ajuda

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC insta el Govern espanyol a cedir a la Generalitat l’administració del bo cultural per a joves, l’ajuda de 400 per a persones que enguany fan als 18 anys, a través d’una proposició no de llei al Congrés. Els republicans argumenten que el foment de la cultura és “competència exclusiva” del Govern i denuncia que la gestió del bo feta fins ara pel Ministeri de Cultura ha estat un “fracàs“; recentment, es va encendre la polèmica al voltant d’aquest bo arran de la imposició del Suprem d’incloure els espectacles taurins dins el catàleg de l’ajuda, un fet que a ulls d’ERC torna a evidenciar les “incongruències” de l’Estat.

Publicitat

“Davant tota aquesta situació, s’obren oportunitats per transformar aquesta política, que conceptualment és positiva, en una política realment útil al servei de la ciutadania”, exposen des d’ERC. D’una banda, el grup republicà sosté que el fet que sigui una administració més pròxima al ciutadà qui gestioni el bo pot millorar el nombre de persones que sol·liciten l’ajuda, ja que “menys de la meitat dels joves amb dret” la van demanar als Països Catalans. Les sol·licituds, tanmateix, només poden fer-se en castellà.

ERC també recorda, respecte a la inclusió dels espectacles taurins al bo cultural, que a Catalunya les curses de braus estan prohibides des de 2010. “Per tant, es dona la situació que per complir amb la voluntat d’exclusió de les curses de braus per beneficiar-se del bo cultural jove és imprescindible el traspàs de la gestió de l’ajuda a les comunitats autònomes”, diu el partit.

La proposició no de llei registrada per a ser debatuda en la comissió de Cultura de la cambra baixa també demana ampliar el pressupost previst per al 2024 en la quantitat no executada d’aquesta partida el 2023.

Et pot interessar  Centenars de persones celebren a Vic el retorn de Marta Rovira: “La ciutat t’ha estat esperant”
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut