Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024
Edició 2182

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de juliol del 2024

ERC reclama aplicar l’amnistia a 37 excàrrecs del Govern, exalcaldes i dirigents del partit represaliats

|

- Publicitat -

La llei d’amnistia ha entrat definitivament en vigor aquest dimarts quan finalment s’ha publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), dues setmanes després de la seva votació al Congrés dels Diputats. Tan bon punt l’amnistia ha estat activa, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i les seves defenses jurídiques s’han posat a treballar per tal de demanar que s’apliqui a 37 excàrrecs del Govern, exalcaldes i dirigents del partit represaliats principalment per l’1-O, però també pel Tsunami Democràtic o el ‘cas Volhov’.

Publicitat

Les defenses jurídiques d’ERC han començat a entrar a partir de les 9 hores d’aquest dimarts tots els escrits demanant que s’apliqui la llei d’amnistia per tancar les 37 causes que afecten a dirigents del partit. Entre la quarantena de dirigents republicans que esperen quedar amnistiats hi ha noms com el de la secretària general d’ERC, Marta Rovira -exiliada a Suïssa, i ara amb funcions de presidenta, després de la dimissió ahir d’Oriol Junqueras-; Ruben Wagensberg -també a Suïssa-; Josep Maria Jové, Lluís Salvadó, Natàlia Garriga, Marta Molina, el mateix Junqueras, Raül Romeva o Dolors Bassa.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la llei d’amnistia als encausats del procés. Aquest era el darrer pas administratiu que faltava per permetre l’entrada en vigor la norma, aprovada al Congrés el passat 30 de maig. Des d’aquest moment, l’aplicació real de l’amnistia queda en mans dels jutges amb causes lligades al procés, que disposen de dos mesos per decidir si l’apliquen o no.

En cas de dubte, tenen la possibilitat de plantejar qüestions prejudicials a la justícia europea. Si no opten per aquesta estratagema, els jutges podran dictar “l’aixecament immediat” de les mesures cautelars que pesen contra els investigats, així com l’extinció de les ordres de detenció internacionals i estatals.

Et pot interessar  Wagensberg preveu tornar a Catalunya "dissabte o abans de dissabte"
Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut